Review: Ewent Automatic Car Mount EW1191

Ewent Automatic Car Mount EW1191 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

De eerste autohouder voor smartphones die bij mij een holy sh*t momentje opriep. Ik heb het over de Ewent Automatic Car Mount met qI die inmiddels al een paar dagen in mijn auto zit. Dit.is.perfect.

Unboxing

In de verpakking vinden we de Ewent Automatic Car Mount EW1191 en een klem voor op het ventilatierooster. Daarnaast krijg je een USB-C kabel en wat documentatie. Mooi compleet dus. Een 12v USB adapter zit niet in het doosje. Logisch, want je wilt een adapter met dezelfde power die jouw smartphone verlangt. Koop er dus de juiste bij (en niet de goedkoopste die bij de garage voor een euro op de toonbank staat).

Installatie

De installatie is een eitje. Je sluit de USB-C kabel aan op de houder en op jouw 12V adapter. De klem schroef je achterop en daarna klem je het geheel op het ventilatierooster. De klem heeft opvallend veel grip, dus jouw telefoonhouder blijft goed vastzitten.

Design

Qua design is de Ewent Automatic Car Mount gewoon een heel strak ontworpen telefoonhouder. In het midden zit een siliconen pad voor wat extra grip en aan de onderkant zie je de nabijheidssensoren zitten.

Gebruik

Die sensoren meten of iets richting de houder beweegt. Wanneer dit zo is, schuift de grote klem open. Je zet je smartphone erin en de klem gaat weer dicht. Heb je een smartphone die draadloos opgeladen kan worden, zal je merken dat dit meteen gaat gebeuren. Voor overige smartphones kun je eerst de USB kabel in de smartphone prikken en deze daarna in de houder zetten. De onderkant is zoveel mogelijk vrij gehouden voor een USB stekker. Ideaal!

Wil je jouw smartphone weer uit de Ewent Automatic Car Mount halen, dan gaat dit net even anders. Linksonder zit een zilveren tiptoets. Tik je deze aan, schuift de houder meteen open.

Inmiddels rij ik al een paar dagen rond met de Ewent Automatic Car Mount en ik geef het toe. Ik heb meteen een tweede besteld voor de auto van mijn vrouw. Ik heb zelfs al de eerste wouw reacties gehad van bekenden. Dit is te gek.

Maar… je moet wel ergens rekening mee houden. En dat is de stroomvoorziening. Als ik mijn Prius uit zet, krijgen alle 12v aansluitingen geen stroom meer, en kan ik de mijn smartphone niet meer uit de houder halen. Ik moet de auto dan eerst weer starten. Hier moet ik in de praktijk echt nog even aan wennen.

Ter info, ik heb normaal een hekel aan deze dingen. Dus ik heb nooit een telefoonhouder in de auto gebruikt. En nu volop.

Conclusie: Ewent Automatic Car Mount EW1191

Dit is hoe het moet. De Ewent Automatic Car Mount EW1191 is de eerste carmount die gewoon handig is. Die met je meewerkt. Waar je niet over na hoeft te denken en die ook nog eens jouw smartphone kan opladen. Draadloos met fast wireless charging ondersteuning. En dat voor nog geen vier tientjes…

Ewent Automatic Car Mount EW1191 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Klemt automatisch
  • Klemt niet te hard
  • Werkt op USB-C (al is dat niet super relevant)
  • Ondersteuning voor wireless fast charging via qI

THE BAD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events