Review: D-Link Wi-Fi Smart Power Strip

D-Link Wi-Fi Smart Power Strip kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Hij is zo slim, ik heb inmiddels al een tweede aangeschaft. Ik heb het over de D-Link Wi-Fi Smart Power Strip. Een stekkerblok met WiFi en Google Assistant integratie.

Ik geef het meteen toe, het is voor mij de eerste kennismaking met D-Link en domotica. Ik heb de afgelopen jaren enorm veel domotica producten getest en de kwaliteit loopt redelijk uiteen. Qua Wi-Fi netschakelaars vinden we veel oplossingen om slechts één stroompunt te schakelen. Maar met de D-Link Wi-Fi Smart Power Strip krijg je er vier bij elkaar. In veel situaties kan dat een interessante besparing zijn.

Unboxing

In de doos vinden we geen verrassingen. We vinden de D-Link Wi-Fi Smart Power Strip en een stukje documentatie. Meer is ook niet nodig.

Design

De D-Link Wi-Fi Smart Power Strip is een fors stekkerblok. Zeker voor maar vier stopcontacten. Toch is dit niet vreemd. D-Link moet de nodige elektronica plaatsen die op zwakstroom werkt. En dag vraagt omzetting in het blok. En dat heeft ruimte nodig.

Het stekkerblok is van ruim voldoende status LED’s voorzien. Zowel per stopcontact als een algemene status LED. Ook de knoppen zijn lekker groot. En ja, ook prima met de tenen te bedienen als het ding onder het bureau ligt… 😉

App

Het instellen van de D-Link Wi-Fi Smart Power Strip doe je helemaal met de app. Wat jammer is, is dat de ontwikkelaar van D-Link haar best heeft gedaan echt een eigen interface te ontwikkelen. Maar met de wisselende schermformaten komt de app niet heel mooi mee. De app voelt hierdoor wat oubollig. De ontwikkelaar had beter een simpel ontwerp kunnen aanhouden met een stukje material design.

Bovendien zitten er wat onhandigheidjes in. Zo is het mogelijk te registreren. Zelfs met een zwak wachtwoord. Meteen daarna krijg je een foutmelding dat je de account nog niet hebt geactiveerd via de e-mail die D-Link heeft verzonden. Komt wat grillig over.

Hamburgericoontjes op de schakelknoppen openen geen menu. Wil je het stroomverbruik meten, moet je eerst in een menu gaan kijken dat aanvoelt als een configuratie tool. Nee, die app zit gewoon niet handig in elkaar. Jammer dat daar niet net zo goed over is nagedacht als de hardware.

Leuk is dat je in de app heel veel slimme schakelingen kunt maken. Een beetje ala IFTTT. Daarbij kun je zelfs schakelen op basis van een bepaald stroomverbruik. Dus komt een apparaat boven xxx Watt, schakel het uit. Of, belangrijker nog, komt het onder een bepaald gebruik, onderneem actie. Bijvoorbeeld als het stroomverbruik van de vriezer ineens inzakt… Slim!

De app wordt gebruikt voor allerlei D-Link producten. Ik hoop dat ze snel installeren in het oppoetsen van de gebruiksvriendelijkheid.

Energiebeheer

Een apparaat als de D-Link Wi-Fi Smart Power Strip koop je natuurlijk niet alleen voor een stukje luxe en comfort. Je kunt er ook een stukje energiebeheer mee uitvoeren. Niet alleen door apparaten uit te schakelen, maar ook door inzicht te krijgen in het energieverbruik van apparaten.

Op dit moment heb ik op het testblok mijn kerstverlichting aangesloten. In vier zones uiteraard. Hoewel ik LED verlichting gebruik, verbruiken de +- 800 Led’s samen zo’n 300Wh per dag. Met mijn groene stroom is dat ongeveer 18 cent per dag. Niet slecht en zeker niet iets dat ik al wist.

Met programma’s kun je het energiebeheer in dit soort gevallen goed onder controle krijgen. Overdag automatisch uit, ’s avonds weer automatisch aan. Geen enkel probleem voor de app. Maar het kan veel slimmer.

Bediening

Naast bediening via de app, kun je ook Google Assistant en Amazon Alexa gebruiken. En ik geef toe, sinds die koppeling open ik de app niet meer. Daarnaast is er ook ondersteuning voor IFTTT. Ja, D-Link laar hier echt haar kracht en ervaring zien. Hoewel we nog niet veel producten van ze hebben getest, hebben ze al wel heel veel ervaring op dit gebied.

Conclusie: D-Link Wi-Fi Smart Power Strip

Hoewel ik niet helemaal happy ben met de app, valt er prima mee te werken. Zolang je de weg maar weet. Maar met de D-Link Wi-Fi Smart Power Strip voel ik me echt helemaal happy. Zeker door de integraties met Google Assistant en Alexa alsmede IFTTT. Gewoon een topding.

D-Link Wi-Fi Smart Power Strip kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Mooi vormgegeven
  • Laat ook stroomverbruik zien
  • Compatible met Alexa, Google Assistant en IFTTT

THE BAD

  • De app kan wat onhandig zijn
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram