GadgetGear.nl

Nintendo stopt productie Classic Mini NES en SNES

Nintendo lijkt opnieuw te stoppen met haar retro mini consoles. De productie van de Nintendo Classic Mini NES en de Nintendo Classic Mini NES zou in de VS nog voldoende zijn voor de verkopen tijdens de feestdagen.

Daarna zou Nintendo slechts nog de voorraden op verkopen. De Amerikaanse topman Reggie Fils-Aimé verklaarde dit tegenover de The Hollywood Reporter. Over de Europese voorraden deed hij geen uitspraken.

Nintendo stopte al eens eerder met de productie van de Nintendo Classic Mini NES. Het resultaat was dat mensen de console gingen hamsteren en dat zelfs webwinkels als Conrad enorme bedragen vroegen voor de laatste exemplaren. Zoals we een beetje van Nintendo gewend zijn, werd de productie later hervat. Net als met de Amiiboo die soms zeldzaam lijken te zijn en na een tijdje weer gewoon in de schappen liggen.

De Nintendo Classic Mini NES verscheen in 2016. De Nintendo Classic Mini SNES verscheen in 2017. Sony lanceerde deze maand haar Playstation Mini. Bol.com heeft in ieder geval nog voorraden. Bij CoolBlue hebben ze de SNES Classic in ieder geval al niet meer.

kopen
→ Check de prijs bij Bol.com
→ Check de prijs bij CoolBlue.nl

Reageren