Eerder dit jaar stopte Netflix met de verkoop van abonnementen als in-app aankoop op Google Play. Nu, op het randje van 2018, stopt Netflix ook met de in-app verkopen vanuit haar iOS apps.

De reden hiervoor is de forse commissie die Apple van Netflix vraagt. Van iedere aankoop op iTunes en via in-app aankopen, vraagt Apple tussen de 15 en 30%. Dit is de reden dat abonnementen voor Netflix al substantieel duurder waren vanuit de app. Bovendien mogen apps je niet naar een website verwijzen om via die weg een abonnement te verkopen.

De forse kickbacks zijn al langer een probleem voor app makers. Zo besloot Epic al om Fortnite alleen buiten Google Play aan te bieden. Voor iOS gamers, kwam het merk niet om Apple heen. Sideloading is daar niet mogelijk.

Het spel leverde Epic in 2018 3 miljard op. Epic heeft mogelijk honderden miljoenen in de zak gehouden, die anders naar Google waren gegaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.