LG heeft een nogal breed patent gekregen op smartphonecamera’s die 16 lenzen tellen. Mogelijk gaat LG dit patent gebruiken om een vorm van lichtveld fotografie mogelijk te maken voor smartphones.

Het patent is nogal breed omdat LG niet alleen een patent heeft aangevraagd op een grid van 4×4 lenzen. LG heeft in totaal zes varianten gepatenteerd. Deze zes varianten beschikken over lenzen in verschillende posities en ook verschillend van vorm.

Door gebruik te maken van zoveel lenzen met verschillende beeldhoeken, kan de camera moeiteloos 3D opnamen maken, al zal het 3D bereik iets beperkt zijn. Immers is de achterkant van objecten niet zichtbaar voor de camera’s.

Helaas gaat het vooralsnog enkel om een patent. We zien binnen de huidige Qualcomm chipsets ondersteuning voor maximaal 7 camera’s. Dus LG zou eigen hardware moeten fabriceren om deze enorme datastromen te kunnen verwerken en bewerken. Het zou maar zo een jaar of 3 kunnen duren voor we iets zien dat in deze richting gaat komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.