GadgetGear.nl

LG neemt patent op 16 lens tellende smartphones

LG heeft een nogal breed patent gekregen op smartphonecamera’s die 16 lenzen tellen. Mogelijk gaat LG dit patent gebruiken om een vorm van lichtveld fotografie mogelijk te maken voor smartphones.

Het patent is nogal breed omdat LG niet alleen een patent heeft aangevraagd op een grid van 4×4 lenzen. LG heeft in totaal zes varianten gepatenteerd. Deze zes varianten beschikken over lenzen in verschillende posities en ook verschillend van vorm.

Door gebruik te maken van zoveel lenzen met verschillende beeldhoeken, kan de camera moeiteloos 3D opnamen maken, al zal het 3D bereik iets beperkt zijn. Immers is de achterkant van objecten niet zichtbaar voor de camera’s.

Helaas gaat het vooralsnog enkel om een patent. We zien binnen de huidige Qualcomm chipsets ondersteuning voor maximaal 7 camera’s. Dus LG zou eigen hardware moeten fabriceren om deze enorme datastromen te kunnen verwerken en bewerken. Het zou maar zo een jaar of 3 kunnen duren voor we iets zien dat in deze richting gaat komen.

Reageren

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten