Wil je de schermtijd van jouw gamende kind in de gaten houden? Of de aankopen op Xbox Live? Vanaf nu is het mogelijk ouderlijk toezicht aan te zetten op de Microsoft account van jouw kind.

Daarmee zet Microsoft een zelfde stap die Google heeft gezet met Google Family, om ouders meer regie te geven over de schermtijd van kinderen. Het opzetten van een kinderaccount kan via account.microsoft.com, maar is een beetje buggy. Ja, wij hebben het geprobeerd vandaag.

Zodra de uitnodiging naar jouw kind is verzonden, krijgt deze een Engelse mail. Heeft jouw kind nog geen Microsoft (de mijne gebruikte altijd de gast account), dan moet je die nog aanmaken. Ook in het Engels. Daarnaast heb je een credit card nodig om te verifiëren dat je zelf een volwassen persoon bent. Zelfs wanneer je in het verleden al aankopen hebt gedaan.

Je kunt overigens niet alleen de schermtijd bepalen, maar ook cross-play instellingen. Fortnite is de eerste game met brede ondersteuning hiervoor. Hierdoor kun jij exact bepalen waar jouw kind wel en niet mag communiceren via de game.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.