GadgetGear.nl

Kind accounts nu mogelijk op de Xbox

Wil je de schermtijd van jouw gamende kind in de gaten houden? Of de aankopen op Xbox Live? Vanaf nu is het mogelijk ouderlijk toezicht aan te zetten op de Microsoft account van jouw kind.

Daarmee zet Microsoft een zelfde stap die Google heeft gezet met Google Family, om ouders meer regie te geven over de schermtijd van kinderen. Het opzetten van een kinderaccount kan via account.microsoft.com, maar is een beetje buggy. Ja, wij hebben het geprobeerd vandaag.

Zodra de uitnodiging naar jouw kind is verzonden, krijgt deze een Engelse mail. Heeft jouw kind nog geen Microsoft (de mijne gebruikte altijd de gast account), dan moet je die nog aanmaken. Ook in het Engels. Daarnaast heb je een credit card nodig om te verifiëren dat je zelf een volwassen persoon bent. Zelfs wanneer je in het verleden al aankopen hebt gedaan.

Je kunt overigens niet alleen de schermtijd bepalen, maar ook cross-play instellingen. Fortnite is de eerste game met brede ondersteuning hiervoor. Hierdoor kun jij exact bepalen waar jouw kind wel en niet mag communiceren via de game.

Reageren

Arjan Olsder

Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten