"}
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Is dit de nieuwe Nokia PureView smartphone?

Het gerucht dat Nokia haar PureView nieuw leven in gaat blazen, wordt steeds hardnekkiger. Het Chinees/Finse merk zou in 2019 mogelijk met haar eerste Nokia PureView toestel op de markt komen.

De werknaam van de nieuwe smartphone zou de Nokia PureView Beholder zijn. Bijzonder aan het toestel zijn de vijf camera’s achterop. Hoewel je 7 rondjes ziet, lijkt één gereserveerd voor een mogelijke laser autofocus/lichtsensor en de andere voor een flitser.

De Nokia PureView series werd altijd samen met het Duitse Zeiss ontwikkeld. Die zit mogelijk ook weer achter deze camera. Met de samenwerking met Zeiss kan Nokia goed tegenwicht bieden tegen Huawei die een deal heeft met Leica.

Aan de achterkant zien we gebogen glas of plastic. De voorkant lijkt een recht display te hebben met forse randen. Mogelijk om de prijs van het toestel te drukken. Nokia past sinds de lancering een populaire Chinese strategie toe. Hierbij wilt het vooral marktaandeel winnen door met extreem lage marges de markt te kopen. Wanneer het dan een goed marktaandeel heeft, zal het waarschijnlijk haar marges gaan vergroten.

Tenslotte laat het toestel het Android One logo zien en een vingerafdrukscanner onder het display. De kans dat dit een vlaggenschip voor Nokia gaat worden is dan ook heel groot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.