GadgetGear.nl

Intel gaat 3D processors ontwikkelen

Afgelopen jaar zagen we de snelheden van SSD’s enorm toenemen. Net als de formaten. Multi-terabyte is geen enkel probleem meer. Dit door slimme stapeling van geheugenmodules. Intel doet net zoiets met processors.

Het is een ontzettend ingewikkelde technologie, maat Intel is nu in staat om 3D chipsets te ontwikkelen. Al is het vooralsnog op 10nm, de nieuwe technologie staat het toe processors slimmer te positioneren. Door ze simpelweg te stapelen.

De nieuwe technologie wordt Foverus genoemd en zal waarschijnlijk snel op de markt komen. Intel gokt op de tweede helft van 2019, wat enorm snel is in processorland.

Intel heeft de afgelopen jaren terrein verloren op vele markten. Vooral AMD slaat enorm om zich heen met Ryzen terwijl Qualcomm langzaam oprukt van mobiele chipsets naar de eerste desktops. Maar Intel lijkt wakker te zijn geworden en daarmee staan we aan de vooravond van nieuwe, grootste ontwikkelingen op gebied van rekenkracht.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten