Afgelopen jaar zagen we de snelheden van SSD’s enorm toenemen. Net als de formaten. Multi-terabyte is geen enkel probleem meer. Dit door slimme stapeling van geheugenmodules. Intel doet net zoiets met processors.

Het is een ontzettend ingewikkelde technologie, maat Intel is nu in staat om 3D chipsets te ontwikkelen. Al is het vooralsnog op 10nm, de nieuwe technologie staat het toe processors slimmer te positioneren. Door ze simpelweg te stapelen.

De nieuwe technologie wordt Foverus genoemd en zal waarschijnlijk snel op de markt komen. Intel gokt op de tweede helft van 2019, wat enorm snel is in processorland.

Intel heeft de afgelopen jaren terrein verloren op vele markten. Vooral AMD slaat enorm om zich heen met Ryzen terwijl Qualcomm langzaam oprukt van mobiele chipsets naar de eerste desktops. Maar Intel lijkt wakker te zijn geworden en daarmee staan we aan de vooravond van nieuwe, grootste ontwikkelingen op gebied van rekenkracht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.