Gerucht: Samsung werkt aan Bright Night camera modus

Samsung heeft dit jaar wat achterstand opgelopen op de smartphone cameramarkt. Het bedrijf vernieuwde wel, maar haalde het niet bij de sprongen die concurrenten als Huawei hebben gemaakt. 2019 lijkt de kaarten opnieuw te schudden.

Samsung lijkt alles op alles te hebben gezet om de nieuwe S series vlaggenschepen van een nieuwe camera te voorzien. Zowel de Samsung Galaxy A9 2019 als de Samsung Galaxy A8s hebben stevige camera upgrades ontvangen. Zo debuteerde de Galaxy A9 met vier camera’s achterop. De Galaxy A8s liet de eerste in-display selfie camera zien.

Met de Bright Night modus, zou de camera met veel minder moeite, nachtfoto’s en foto’s in donkere omstandigheden moeten maken. Een beetje vergelijkbaar met de Night Sight modus op de Google Pixel smartphones.

Het gerucht is afkomstig van de hackers van XDA-forums. Die hebben de broncode van Samsung’s software doorzocht en vonden code die hint naar deze nieuwe functionaliteit.

Op dit moment zijn er heel veel geruchten over wat de Samsung Galaxy S10 series komend jaar zal brengen. Samsung heeft moeite om haar Exynos chipsets op een kleinere schaal te produceren dan Qualcomm en Huawei dit doen. Samsung zal dus op zoek moeten naar andere eigenschappen om op te vallen. En eerlijk is eerlijk, met een beetje meer snelheid win je de strijd eigenlijk niet meer. Ja, er wordt nog veel naar statistieken gekeken, maar uiteindelijk gaat het om de ervaring met het dagelijks gebruik van het toestel. En in de praktijk heeft zelfs een top chipset van twee jaar geleden dan nog genoeg ademruimte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events