Dit is de Nokia 8.1

Nokia 8.1

Terwijl we druk bezig zijn met de review van de Nokia 7.1 legt Nokia alweer de Nokia 8.1 in de schappen. Een nieuwe Android smartphone met inkeping in het display en op basis van de Qualcomm Snapdragon 710 chipset.

De Nokia 8.1 van HMD Global is enkele uren geleden gepresenteerd. Hoewel de naam kan doen vermoeden dat het om een opvolger van de Nokia 8 Sirocco, is dit niet het geval. Het is meer de opvolger voor de Nokia 7, waar de Nokia 7.1 ook niet echt de opvolger is. Jep, de Chinezen en Finnen zijn wat verwarrend bezig.

De Nokia 8.1 krijg teen 6,2 inch display mee. Het display heeft een 18.7:9 beeldverhouding en draait op een FullHD+ resolutie. De body is van glas, met een aluminium frame om alles bij elkaar te houden. Het glas is aan alle kanten mooi afgeslepen.

HMD levert de Nokia 8.1 standaard met Android 9. Android draait op de Qualcomm Snapdragon 710 chipset met een heel nette 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte. Ook kun je een microSD kaart plaatsen.

Voor selfies krijg je een 20 megapixel camera mee. Aan de achterkant zit een 12+13 megapixel camera met optische beeldstabilisatie. Uiteraard voorziet ook Nokia de camera van AI. Het toestel wordt afgemaakt met een best dikke 3.500mAh accu. Ook heel netjes dus. Met een prijskaartje in de VS van $450 lijkt Nokia het toestel duidelijk in het middensegment te plaatsen en tegen een best scherpe prijs.

Update – HMD Global heeft inmiddels laten weten dat het toestel ook naar de Benelux komt. Dit zal in januari 2019 zijn. Het toestel gaat hier €350 kosten wat een wel heel aggressieve prijsstelling is. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.