GadgetGear.nl

Dit is de Nokia 8.1

Terwijl we druk bezig zijn met de review van de Nokia 7.1 legt Nokia alweer de Nokia 8.1 in de schappen. Een nieuwe Android smartphone met inkeping in het display en op basis van de Qualcomm Snapdragon 710 chipset.

De Nokia 8.1 van HMD Global is enkele uren geleden gepresenteerd. Hoewel de naam kan doen vermoeden dat het om een opvolger van de Nokia 8 Sirocco, is dit niet het geval. Het is meer de opvolger voor de Nokia 7, waar de Nokia 7.1 ook niet echt de opvolger is. Jep, de Chinezen en Finnen zijn wat verwarrend bezig.

De Nokia 8.1 krijg teen 6,2 inch display mee. Het display heeft een 18.7:9 beeldverhouding en draait op een FullHD+ resolutie. De body is van glas, met een aluminium frame om alles bij elkaar te houden. Het glas is aan alle kanten mooi afgeslepen.

HMD levert de Nokia 8.1 standaard met Android 9. Android draait op de Qualcomm Snapdragon 710 chipset met een heel nette 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte. Ook kun je een microSD kaart plaatsen.

Voor selfies krijg je een 20 megapixel camera mee. Aan de achterkant zit een 12+13 megapixel camera met optische beeldstabilisatie. Uiteraard voorziet ook Nokia de camera van AI. Het toestel wordt afgemaakt met een best dikke 3.500mAh accu. Ook heel netjes dus. Met een prijskaartje in de VS van $450 lijkt Nokia het toestel duidelijk in het middensegment te plaatsen en tegen een best scherpe prijs.

Update – HMD Global heeft inmiddels laten weten dat het toestel ook naar de Benelux komt. Dit zal in januari 2019 zijn. Het toestel gaat hier €350 kosten wat een wel heel aggressieve prijsstelling is. 

Reageren

Arjan Olsder

Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten