GadgetGear.nl
Apple iPhone XS

Apple gaat weer in India produceren

Apple lijkt van plan een deel van de iPhone X-series in India te gaan produceren. Hoewel het een deel van de productie uit China weghaalt, is de nieuwe fabriek toch ook onderdeel van producent Foxconn.

De Foxconn fabriek waar Apple gaat produceren staat in Sriperumbudur. Apple zou van plan zijn om met name de goedkopere X-series toestellen daar te gaan assembleren. India is namelijk een groeimarkt voor Apple omdat het maar 2% marktaandeel heeft. Hoewel het land veel armoede kent, worden de rijken steeds rijker.

Één van de redenen dat Apple moeite heeft om succesvol te worden in het land, is mogelijk de importheffing die het land kent. Het belast producten uit het buitenland extra zwaar. Door halffabricaten naar de fabriek in India te sturen en daar in elkaar te zetten, zou Apple mogelijk een deel van deze heffingen ontlopen. Zo zou Apple in staat worden gesteld om de X-series goedkoper in India aan te bieden.

Reageren