GadgetGear.nl

56% van de Nederlanders belt niet hands-free achter het stuur

We werken hier in een nieuwbouwwijk waar de bouwvakkers af en aan rijden. Allemaal met een telefoontje in de hand, want kennelijk mag het. Een beeld dat stiekem normaler blijkt te zijn dan we denken. Want; 56% van Nederland doet het.

Een opvallende uitkomst van een onderzoek van AllSecur. Vooral omdat hetzelfde onderzoek ook laat zien dat 94% het onverantwoord vindt. Ondanks dat headsets en carkits tegenwoordig erg goed zijn.

De bijrijder schijnt de enige te zijn die serieus invloed heeft op het bellen achter het stuur. Wanneer volwassenen in de bijrijdersstoel zitten, neemt het gebruik 25% af. Wanneer het kinderen zijn, 9%.

59% gebruikt de telefoon om te bellen. 43% om te navigeren, 22% om te appen, 21% checkt de files en 16% is bezig met de muziek. Van de telefoongebruikers achter het stuur, is 66% man.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten