Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Netgear Nighthawk M1 4G router

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • 4G snelheden tot 1Gb/s
  • Duidelijk display
  • NAS functies voor onderweg
  • Lange accuduur

THE BAD

Ben je veel op reis, dan weet je hoe belangrijk internet is. Overal. En hoe duur het kan zijn wanneer je buiten Europa reist. Bovendien is roaming doorgaans ook niet zonder limieten. De Netgear Nighthawk M1 heeft als missie de ultieme 4G router voor onderweg te zijn… en slaagt hierin.

Voordelen van een mobiele 4G router

Wil je even met de laptop online, kun je natuurlijk prima een mobiele hotspot aanmaken op jouw smartphone. Maar de Nightgear M1 levert meer comfort. Niet alleen omdat de hotspot functie op jouw smartphone de accu in hoog tempo leeg kan trekken.

De Nighthawk M1 is echt ontwikkeld om meerdere verbindingen te verwerken op zowel 2.4GHz als 5GHs, maar ook om bestanden delen op het netwerk mogelijk te maken. Daarbij kan de Nighthawk M1 als een soort NAS worden ingezet. Het is dus echt een netwerk in jouw broekzak.

Unboxing

In de verpakking van de Nighthawk M1 vinden we de accu en de achterplaat los van de M1 zelf. Zo onderstreept Netgear dat het een product is waarvan je de accu kunt vervangen. Bovendien moet hij toch even uit elkaar wanneer je de sim gaat wisselen. We vinden ook een berg documentatie en een adapter met drie verschillende opzetstekkers. Gemaakt dus om de wereld rond te reizen. Een USB-C stekker maakt het pakket compleet.

Design

Qua design ziet de Netgear Nighthawk M1 er gewoon enorm tof en stevig uit. Eigenlijk zoals alle Nighthawk producten van Netgear. In dit geval onder anderen door slim gebruik te maken van het display. Netgear heeft daar een slim zwart masker overheen gelegd. Hierdoor lijkt de M1 een rond display te hebben met, evenredig, twee half ronde status meters. Heel slim en absoluut stijlvol. En dan zijn ze bij Netgear zo bij de tijd dat ze al USB-C gebruiken. Top!

Prestaties

T-Mobile vierde onlangs dat ze het snelste 4G netwerk bieden. En dat is mooi wanneer je de Nighthawk M1 op zak hebt. Het WiFi netwerk dat deze 4G router opzet heeft een maximale downloadsnelheid van 1Gb per seconde over 4G. De maximale uploadsnelheid ligt op 15Mb per seconde. Je kunt dus op hoge snelheid gebruik maken van het internet.

Mobiele NAS

Wil je gemakkelijk bestanden over en weer sturen, dan is de Nighthawk M1 al snel een mobiele NAS. Via de SUB 2.0 poort en via een microSD kaartslot kun je opslagruimte aanmaken en bestanden met elkaar delen. Bovendien kun je er met maximaal 20 gebruikers tegelijk op. Ik geef toe, op verschillende beurzen is de Nightgear Nighthawk M1 dit jaar ons mobiele netwerk geweest en hebben we perfect samen kunnen werken. Vooral voor zakelijke gebruikers kan dit heel interessant zijn.

Conclusie: Netgear Nighthawk M1

Ik heb de afgelopen jaren heel wat mobiele routers in handen gehad. Geen wist echt indruk te maken. Het waren allemaal niet meer dan tools. Met de Netgear Nighthawk heb ik voor mijn gevoel eindelijk een mobiel netwerk op zak waar ik echt iets mee kan. Gemaakt voor snelheid en om samen te werken. Dit is hoe het moet!

Nighthawk M1 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

2 reacties

  1. Is deze mifi router ook buten Europa te gebruiken zoals in Azië? Uiteraard met SIM kaartje van desbetreffende kland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.