Review: LEGO DC Super-Villains (Nintendo Switch)

LEGO DC Super-Villains kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Het najaar komt eraan, dus Warner Bros begint haar offensief met LEGO games. Niet alleen zien we een re-release van alle LEGO Harry Potter games, maar met LEGO DC Super-Villains krijgen we ook een LEGO game in de stijl van het legendarische suicide squad. Maar met een voor jonge kijkers geschiktere verhaallijn :-).

De laatste jaren hebben we heel wat LEGO games met superhelden voor onze kiezen gekregen. Tijdens vrijwel alle LEGO games, is het de bedoeling zoveel mogelijk karakters vrij te spelen. Deze zijn dan ook speelbaar en zo kun je al regelmatig in de huid van een schurk kruipen.

Maar met LEGO DC Super-Villains gaat het om niets anders. Letterlijk iedere schurk uit het DC Comics universum is deze game binnen getrokken. En qua karakters gaat het team van TT Games ver in deze titel. Zo ver dat ze zelfs de originele stemmen voor de karakters hebben weten te krijgen. Zo speelt Mark Hamill de Joker en Michael Ironside Darkseid. Voor de fans van de DC comics films is dit natuurlijk helemaal top. In totaal zijn er 80 speelbare karakters die je kunt verzamelen.

https://www.youtube.com/watch?v=jmyudLgpGNU

Maar voor je echt start, draait het eerst allemaal om jouw karakter. In tegenstelling tot in andere LEGO games, moet je eerst jouw eigen badguy bouwen. Deze vormt meteen de hoofdrol in het verhaal en bouwt gaandeweg krachten op. Je kunt letterlijk alles aan het karakter aanpassen om de ultieme badguy neer te zetten. Waar je in andere LEGO games van TT games een eigen karakter kon maken, speelde deze nooit een echt belangrijke rol in het spel.

Over krachten gesproken, deze zijn meer dan ooit uitgebalanceerd in LEGO DC Super-Villains. Zo moeten karakters veel vaker samenwerken om puzzels op te lossen. En ook de puzzels zijn een stuk creatiever geworden. Hoewel het gros van de voorgang nog altijd moet komen van het blokjes uit elkaar slaan en speciale bouwwerken maken, kom je alleen daarmee echt niet tot de finish. Dit maakt de game voor mijn zesjarige zoontje ook iets pittiger dan wat hij gewend is van de LEGO games.

Wat ook opvalt is het vechtmechanisme. Dit is ook beter uitgewerkt dan voorheen. Het lijkt allemaal net wat cinematischer te zijn. De karakters hebben ook vechtstijlen die beter van elkaar te onderscheiden zijn.

Maar… uiteindelijk blijft het een LEGO game. Je kunt wel een badguy zijn, maar TT Games laat jou niet jouw meest duistere kant op het spel loslaten. Het meest gemene dat ik heb gezien is wanneer je een agent in de grond duwt en op zijn hoofd gaat staan.

Hoewel de game bij het opstarten echt wel even haar tijd vraagt, merk je tijdens het spelen niet zo heel veel van laadtijden terwijl de levels best groot kunnen zijn. Hierdoor blijf je lekker in het spel. Nog leuker is de co-op modus. Deze kun je met een soort drop-in modus spelen. Als mijn zoontje vast zit in het spel, neem ik met regelmaat één van de karakters over om hem verder te helpen. Je kunt zelfs beiden met één Joy-Con spelen.

Conclusie: LEGO DC Super-Villains

LEGO DC Super-Villains doet wat vrijwel iedere LEGO game doet, maar bekijkt de wereld eindelijk eens vanuit de kant van de schurk. De humor blijft aanwezig, maar het is vooral de sterke stemmencast die de sfeer zet. De gameplay is grotendeels gelijk aan wat we al jaren zien, maar bevat wel wat meer puzzels om variatie in aan te brengen.

LEGO DC Super-Villains kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Eindelijk echt de schurken spelen
  • Eindelijk zelf een schurk van betekenis maken
  • Meer puzzels
  • Vertrouwde gameplay

THE BAD

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram