GadgetGear.nl

Review: Diablo III: Eternal Collection (Nintendo Switch)


Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Diablo III: Eternal Collection met 4.5 sterren.

The Good
  • Enorm veel content
  • Hele lekkere gameplay
  • Enorm leuke local multiplayer

The Bad

Diablo III: Eternal Collection kopen
→ Check de prijs bij Bol.com

Het is zes jaar, sinds de release van Diablo III: Eternal Collection. Ik herinner me de drukte op de Gamescom nog. Gamers die 4 uur in de rij gingen staan om een potje te spelen. Na het spelen van de game op de switch, ben ik opnieuw enthousiast!

Voor iedereen die de serie nog niet zo goed kent, Diablo III: Eternal Collection is een echte dungeon crawler. Ja, zoiets als Zelda (alles voor breath of the wild), maar toch heel anders. Al is het maar omdat deze game veel heftiger zal zijn voor jonge spelertjes ;-).

Diablo III: Eternal Collection plaatst je in een wereld met vijf regio’s. In deze regio’s ga je strijden om zoveel mogelijk loot te verzamelen. In iedere regio zit wel een super demoon die je moet verslaan, maar je krijg altijd eerst hordes zwakkere demonen om van je af te slaan.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door hier te klikken of in de pop-up rechtsonder.

Gameplay

Eigenlijk is Diablo III: Eternal Collection een perfecte game voor de Switch. De Switch zoekt immers de balans tussen de console voor thuis en gaming on the road. En laat Diablo II nu een game zijn die je prima even 10 minuutjes kunt spelen.

Met de Nintendo Switch, heeft Blizzard de game toch flink moeten aanpakken. Immers, andere console met een andere interface. Dit is het team extreem goed gelukt. De gameplay voelt enorm vertrouwd aan. Alsof Diablo III een game is die direct voor de Switch is ontworpen.

Dat verandert trouwens wanneer je local multiplayer gaat doen. Dit kan met maximaal 4 spelers. Wanneer je hiervoor besluit om lekker cheap de joy-con’s te delen (iedere speler kan op één joy-con) heb je wel echt een crappy gameplay. Zorg voor een duo of pro controller per speler als je het leuk wilt houden.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door hier te klikken of in de pop-up rechtsonder.

Graphics

Het is het team achter Diablo III: Eternal Collection gelukt om de game lekker op snelheid te houden. Zowel handheld als op TV stottert hij nauwelijks. Zelfs niet wanneer vele tientallen demonen tegelijk op het scherm gezet moeten worden. Op een Full HD TV zien we dat de game lekker op 60 frames per seconde draait.

Toch heb ik ook wel een kleine klacht. In handheld modus zijn de donkere gebieden in de game echt wel heel donker. Hierdoor wordt je veel vaker verrast door demonen die je simpelweg niet ziet aankomen.

Elke DLC, echt alles

Met Diablo III: Eternal Collection krijg je letterlijk iedere uitbreiding van de game. Ieder karakter en iedere verbetering die tussentijds is aangebracht, is aanwezig. Ook handig is dat je meteen de avontuur modus kunt starten. Dan hoef je niet eerst door allerlei verhalen heen, maar kun je meteen lekker knokken. Vooral als je het verhaal al kent, kan dit best lekker zijn.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door hier te klikken of in de pop-up rechtsonder.

Conclusie: Diablo III: Eternal Collection

Diablo III: Eternal Collection is één van die weinige hardcore games die prima aanvoelt in lange en korte sessies. Het is een game die je letterlijk op alle verloren momenten in de dag kunt spelen. Zelfs wanneer je vrienden over de vloer hebt. Daarnaast bevat deze uitvoering letterlijk alle verbeteringen en content van Blizzard. Wat ons betreft één van de beste Switch games voor dit najaar.

Diablo III: Eternal Collection kopen
→ Check de prijs bij Bol.com

Reageren

Arjan Olsder

Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten