Afgelopen zaterdag werden 80 consumenten uitgenodigd op het hoofdkantoor van de Rabobank. Om Garmin Pay te testen, gaf de Rabobank iedere consument een smartphone ter waarde van €300 mee. Daarnaast kregen ze gratis een Garmin VivoActive3 smartwatch van €299.

Met dit pakket gaat de Rabobank de 80 consumenten in december volgen. Volgen hoe ze contactloos betalen met hun smartwatches in deze drukke maand. De Rabobank is niet de enige bank die druk is met Garmin Pay. Eerder deze week las je al dat ABN AMRO klanten Garmin Pay met hun Meastro betaalkaart kunnen gebruiken. Rabobank klanten moeten over een Mastercard van de Rabobank beschikken.

De implementatie van de Rabobank is slim. Je moet iedere 24 uur een 4-cijferige pincode intoetsen om de betaalmogelijkheid open te houden. Daarnaast wordt de NFC chip pas actief als de wallet app op de smartphone is geopend. Maar doe je de smartwatch af, dan blokkeert de betaalmethode meteen. Het horloge moet een actieve hartslag meten. Dus ook bij het overleiden van de klant is het niet mogelijk om snel misbruik te maken.

Ondertussen lijken Google en Apple nog geen zichtbare stappen te maken voor contactloos betalen via smartwatches in Nederland.

Update 1 – Rabobank heeft laten weten dat ze toch geen smartphones hebben meegegeven, maar alleen de horloges.

Update 2 – Garmin geeft aan dat de betaalmogelijkheid van de Rabobank al sinds 30 oktober werkt en ook gebruikt kan worden met Meastro betaalpassen van de Rabobank. Bovendien geeft Garmin aan dat de implementatie van de beveiliging een techniek is van Garmin en niet van de Rabobank. 

kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.