GadgetGear.nl

Nefit Topline ketels toch veilig

We schrijven veel over slimme thermostaten, maar doorgaans niet over CV ketels. Toch is er een verhaal dat de laatste tijd de aandacht kreeg bij diverse media; verhoogde koolmonoxiderisico’s bij Nefit. En daar blijkt nu goed nieuws.

Hoewel Nefit (onderdeel van Bosch) flink onder vuur heeft gelegen, is er nu toch reden voor een bescheiden feestje bij het bedrijf. Nefit heeft TNO ingeschakeld om de koolmonoxiderisico’s vakkundig en onafhankelijk in kaart te brengen.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door hier te klikken of in de pop-up rechtsonder.

Het rapport dat TNO heeft opgesteld laat zien dat er geen verhoogd koolmonoxiderisico is. Daarnaast is er geen verhoogd risico op brand door deze ketels wanneer de warmtewisselaar is doorgebogen. Mits ze gewoon onderhouden worden zoals voorgeschreven en van een nieuwe brander zijn voorzien.

Die brander, daar blijkt een terugroepactie op te zitten voor Nefit Topline ketels modeljaar 2006 tot en met 2009. Die terugroepactie is in 2017 al van start gegaan. Bij de terugroepactie wordt inderdaad die eerste generatie brander vervangen die problemen kan veroorzaken. Hiervoor neem je contact op met Nefit.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten