Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Nefit Topline ketels toch veilig

We schrijven veel over slimme thermostaten, maar doorgaans niet over CV ketels. Toch is er een verhaal dat de laatste tijd de aandacht kreeg bij diverse media; verhoogde koolmonoxiderisico’s bij Nefit. En daar blijkt nu goed nieuws.

Hoewel Nefit (onderdeel van Bosch) flink onder vuur heeft gelegen, is er nu toch reden voor een bescheiden feestje bij het bedrijf. Nefit heeft TNO ingeschakeld om de koolmonoxiderisico’s vakkundig en onafhankelijk in kaart te brengen.

Het rapport dat TNO heeft opgesteld laat zien dat er geen verhoogd koolmonoxiderisico is. Daarnaast is er geen verhoogd risico op brand door deze ketels wanneer de warmtewisselaar is doorgebogen. Mits ze gewoon onderhouden worden zoals voorgeschreven en van een nieuwe brander zijn voorzien.

Die brander, daar blijkt een terugroepactie op te zitten voor Nefit Topline ketels modeljaar 2006 tot en met 2009. Die terugroepactie is in 2017 al van start gegaan. Bij de terugroepactie wordt inderdaad die eerste generatie brander vervangen die problemen kan veroorzaken. Hiervoor neem je contact op met Nefit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.