ILT waarschuwt voor DJI drones

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) waarschuwt vandaag voor falende accu’s bij drones. In het Verenigd Koninkrijk zijn een aantal drones van DJI neergestort die over een bepaald type accu beschikken.

Het gaat om de DJI accu’s met typenummer TB50 en TB55. Deze worden gebruikt in onder anderen de DJI Matrice 200 series en de DJI Inspire 2. De accu’s kunnen tijdens de vlucht ophouden met het leveren van energie aan de drone. Hiervoor valt deze op een onvoorspelbaar moment uit de lucht. Wanneer je het voltage onder de 3.7V ziet komen, heb je kot de tijd om de drone aan de grond te zetten.

De inspectie adviseert DJI vliegers deze accu’s niet meer te gebruiken of extra veiligheidsmaatregelen te nemen tijdens het vliegen (niet boven iets dat kapot kan). Of, neem even de tijd om de firmware te updaten. DJI heeft een firmware update klaarstaan die dit probleem zou oplossen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.