Als het om smartphones gaat, is Samsung al jaren de nummer 1 in verkopen. De nummer 2 was jarenlang Apple, maar die lijkt toch echt door Huawei te zijn weggeduwd naar de nummer 3 positie.  In 2020 verwacht Huawei, Samsung te hebben gepasseerd.

Wat Samsung nu is, was Nokia jaren geleden. De dominante speler waarvan niemand zou verwachten dat deze verslagen kan worden. Toch is Huawei hard op weg. Het Chinese merk verwacht volgend jaar ongeveer gelijk te liggen qua verkopen en in 2020 Samsung te passeren. En dan moet het merk nog maar proberen de markt in de VS open te breken. Ja, de Chinezen blijken ijzersterk.

Dat Huawei bezig is om Samsung te passeren is niet vreemd. In het lage en middensegment blijft Huawei haar smartphones tegen hele scherpe prijzen in de markt te zetten. In het topsegment doet Huawei dit niet. Daar speelt de concurrentie zich af op het gebied van kwaliteit. De camera’s van Huawei scoren al ruim een jaar beter dan die van de Samsung S en Note series.

Bovendien heeft Samsung nog ergens last van. De laatste 3 generaties van de S en Note series zijn visueel nauwelijks te onderscheiden van elkaar. Hoewel de modellen erg goed zijn, zijn de verbeteringen die de gebruiker merkt relatief klein. Een echt vernieuwende camera werd dit jaar niet eens op de Galaxy S9 of de Galaxy Note9 gepresenteerd, maar in de Galaxy A9 wat geen vlaggenschip serie is voor het merk.

Ook voor Samsung zit veel geld in het onder- en middensegment. Maar hier is Samsung het grote merk en durft het meer te vragen voor de kwaliteit die het levert. Samsung concurreert hier (nog) niet op prijs.

Ondertussen is en blijft Huawei vastberaden. Ook als pers merken we dit. De lanceringen van de nieuwe modellen worden steeds grootser en beter georganiseerd. Ook zien we steeds meer Huawei advertenties. De strijdlust zit er duidelijk in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.