In hartje Rotterdam werd gisteren de Honor 8X gelanceerd. Hoewel Honor sinds dit jaar weer voorzichtig in de Nederlandse schappen te vinden is, markeert de Honor 8X de terugkomst van het jonge merk in Nederland.

Terug in Nederland

Inmiddels blijkt Honor ook een ware transformatie te ondergaan. Voorheen kenden we Honor als dochtermerk van Huawei. Alle nieuwe technologie werd eerst door Huawei in de markt gezet en druppelde daarna bij Honor naar binnen. De vlaggenschepen van Honor waren ook altijd de vlaggenschepen van Huawei zonder Leica technologie en met een paar andere kleine besparingen.

Het merk is zich echter aan het losweken van Huawei met eigen designs en eigen technologie. Dat de twee nog veel delen zal niet vreemd zijn. Maar het geeft Honor echt meer mogelijkheden om zich op jongeren te richten met tech en prijzen die voor jongeren haalbaar zijn.

De Honor 8X

Laten we beginnen met het beste nieuws. Deze Android smartphone gaat €299 kosten. Ja, daarvoor zijn de nodige besparingen gemaakt. Zo zal hij met de Kirin 710 chipset wel snel zijn, maar niet super snel. Echter, heeft Honor een sterke focus op gaming. Dus een dikke GPU met GPU turbo zijn wel aanwezig waardoor games zeer soepel zouden moeten draaien. Je krijgt een royale 4GB werkgeheugen en ook een dikke 128GB opslagruimte. Ook tof, je kunt er twee SIM kaarten in kwijt en ook nog een microSD kaart tot 400GB. Honor gaat dus (nog) niet meer met de NM geheugenkaarten van Huawei.

De Honor 8X borduurt qua naamgeving en design voort op de Honor 8. Dat toestel werd in 2017 met succes gelanceerd in Nederland. Toch zijn er wat subtiele aanpassingen in het design. Natuurlijk is het display helemaal wat je in 2018 mag verwachten, Dus 6,5 inch groot en 19:9 met een inkeping erin. Het display beslaat 91% van de voorkant van het toestel.

Honor is bijzonder trots op de dunne rand aan de onderkant. Bij veel LCD displays zitten de drivers meteen onder of naast het display. Honor heeft een technologie gebruikt waarmee de drivers omgevouwen kunnen worden waardoor ze onder het display komen. Ook gebruikt Honor een gevouwen antenne onderlangs het display.

De achterkant lijkt dezelfde reflecties te hebben als de Honor 8, maar met een gematteerde balk langs de camera’s. Dit geeft de glazen achterkant van het toestel echt iets bijzonders.

Niet alleen op de chipset heeft Honor een aantal euro’s weten te besparen. Dit is één van de weinige toestellen die we dit najaar zien met een micro-USB aansluiting. USB-C is de trend, maar met de kosten aan licenties e.d. heeft Honor ook hier weer een flink stuk van de prijs weten te schaven. Doen ze goed dus.

Qua camera’s lijkt de Honor 8X ook een goed verhaal te worden. Achterop zit een 20+2MP camera met een diafragma van f/1.8. Ook de AI van Honor/Huawei is aanwezig en kan meer dan alleen verschillende scenes herkennen. Het kan ook meerdere scenes combineren om tot een optimaal filter te komen voor het beste plaatje. Super slow motion filmen is ook mogelijk tot 480 frames per seconde. Je krijgt een 16 megapixel selfie camera.

kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.