Arjan Olsder
Arjan Olsder

Gerucht: Apple overweegt offline Siri

Apple was één van de eersten die groots inzette op een virtuele assistent. Siri. Net als Apple, maken de concurrenten van Siri gebruik van een snelle cloud om spraak te ontcijferen. Maar Apple wil dat nu anders gaan doen.

De reden dat virtuele assistenten in de cloud worden uitgevoerd heeft alles met de oneindige rekencapaciteit die beschikbaar is online. Hierdoor kunnen opdrachten heel snel worden omgezet. Apple maakt echter enorme sprongen met de rekenkracht op haar tablets en smartphones.

Apple zou nu de opdrachten lokaal willen omzetten bij gebrek aan een internetverbinding. Echter zou het goed kunnen dat de mogelijkheden dan ook worden beperkt. Hoe dan ook, het gaat voor nu vooral om een gerucht van AppleInsider.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.