GadgetGear.nl

Freecom introduceert waanzinnig snelle externe SSD

SSD’s zijn snel, dat weten we. Maar de laatste jaren zien we vooral schijven die niet boven de +- 550MB per seconde uitkomen. Een beperking van de SATA standaard en de USB interface. Maar Freecom doet het anders met haar Thunderbolt 3 drive…

De Freecom Thunderbolt 3 drive is een SSD die een maximale datasnelheid van 2.829 MB per seconde weet te behalen. Natuurlijk gaat het daarbij om leessnelheid, maar het merk claimt ook 2.051MB per seconde schrijfsnelheid. En beiden onder Windows 10. Dat zou een zeer indrukwekkende prestatie zijn. Een halve terabyte aan data verplaatsen zou dan iets meer dan een kwartiertje duren. Deze extreem snelle drive is dan ook de Freecom Celeritas gedoopt. Dat is Latijn voor snelheid.

Om de snelheid te gebruiken, moet jouw apparaat wel ondersteuning bieden voor Thunderbolt 3. Bovendien blijken er verschillen te zijn per OS. Metingen van Freecom zelf op een MacBook Pro laten bijvoorbeeld zien dat de Freecom Celeritas 2.394MB leessnelheid heeft en 1.767MB schrijfsnelheid. MacOS levert dus flink in ten opzichte van Windows 10.

Freecom levert de Celeritas als TB drive. De drive gaat €679 kosten.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten