GadgetGear.nl
Disney+

Disney+ het nieuwe Netflix?

We wisten het al een tijdje. Het enorme mediabedrijf Disney bouwde al jaren aan een eigen alternatief voor Netflix. Niet vreemd. Een groot deel van de succesvolle content op Netflix komt uit de studio’s van Disney.

De nieuwe dienst gaat Disney+ heten. Disney is niet verlegen en richt haar pijlen direct op Netflix. De streaming dienst wordt eerst gelanceerd in de VS. Dit zal pas eind 2019 zijn. Netflix heeft dus nog even om haar portfolio eigen content verder op te poetsen.

De content die Disney gaat aanbieden komt uit verschillende eigen bedrijfsonderdelen. In eerste instantie komt de content uit de studio’s van Pixar, Marvel, Lucasfilm (Star Wars / Indiana Jones) en National Geographic. Allemaal eigendom. Daarnaast wordt momenteel de overname van FOX afgerond. Ook die content zal exclusief via Disney+ worden aangeboden.

Disney+ is overigens niet de eerste streamingdienst van het bedrijf. Eerder lanceerde het al ESPN+ in de VS. Disney+ zal waarschijnlijk op precies hetzelfde platform draaien. ESPN+ heeft al meer dan een miljoen leden.

Disney liet ook weten aan een aantal nieuwe producties te werken. Zo komt er een nieuwe live action serie rondom Star Wars rebel Cassian Andor en ook Marvel karakter Loki (broer van Thor) krijgt een eigen serie.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten