Logo GadgetGear.nl
ROG Phone
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Vodafone exclusieve aanbieder ROG gaming phone

Hij staat al enkele maanden eenzaam bovenin de charts van AnTuTu, maar in Nederland zagen we hem nog niet; de Asus ROG Phone. Een Android smartphones helemaal gemaakt voor gamers. En nu komt hij toch naar Nederland.

Hoewel Asus nog wat moeite heeft de Nederlandse smartphonemarkt te veroveren (al is de ZenFone 5Z behoorlijk sterk), heeft Vodafone toch besloten een deal te maken om deze high-end gaming smartphone naar Nederland te halen. In een exclusieve deal met het Taiwanese merk.

De Asus ROG Phone is gebouwd op dezelfde Qualcomm Snapdragon 845 chipset die ook de nummers 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 en 10 in de lijst gebruiken. En de nummers 11, 12, 13, 14 en 15 eigenlijk ook. Het is de snelste chipset met de snelste GPU. Qualcomm maakt namelijk gebruik van de Adreno 630 GPU. Het toestel beschikt ook over een 90Hz AMOLED display en een 10.000:1 contrast. Daarnaast zijn er nog wat andere zaken die voor de gamer interessant zijn.

ROG Phone

Kijken we naar de prestaties van de gaming phones in het algemeen, zien we dat de Xiaomi Mi Black Sharp net iets zwakker is dan de ROG Phone. Xiaomi staat op plaats 2. De Razer Phone vinden we pas op plaats 22, maar die heeft al een opvolger. Deze opvolger staat echter nog niet in de charts. De Honor Play volgt pas op plaats 32.

Dat Vodafone inzet op een exclusieve gaming phone introductie past helemaal binnen de strategie van Vodafone. Zo is het merk ook sponsor van de ESL (Electronic Sports League). De kwaliteit van een netwerkverbinding kan voor pro gamers een enorm verschil maken, dus hier bewijst Vodafone zich graag.

De exacte verkoopdatum, prijs en accessoires moet Vodafone nog bekendmaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.