Veel updates voor Adobe Creative Cloud

Adobe komt met een hele lijst updates voor haar Creative Cloud apps. Ook komt het met een nieuwe variant van de Premiere video tool, namelijk Premiere Rush CC. Een tool speciaal voor vloggers (EINDELIJK!)

Adobe Premiere Rush CC

Ik geef het meteen toe. Ik heb al jaren toegang tot Premiere Pro CC, maar gebruik in de praktijk toch vooral Premiere Elements. Gewoon omdat de video’s die we voor GadgetGear.nl produceren, niet zo heel ingewikkeld zijn. Dan is Elements veel gemakkelijker en sneller. Maar… we zien ook de beperkingen. Met de Rush uitvoering zou Adobe weleens onze nieuwe favoriete tool kunnen hebben ontwikkeld.

Adobe Premiere Rush CC is een kruisbestuiving tussen de mogelijkheden van Premiere Pro CC en After Effects CC, waarbij de focus ligt op snel kunnen publiceren. Indien nodig, kan ook het opnemen van materiaal vanuit Rush worden uitgevoerd.

Ook belangrijk is de mogelijkheid om in een klik het volume van alle audiofragmenten gelijk te trekken en muziek aan te passen. Bovendien is de app op zowel desktops als mobiele apparaten te gebruiken. Dit laatste valt weer onder Adobe Sensei.

Uiteraard hopen we dat Adobe voor vloggers ook een goedkoper abonnement aan gaat bieden, net zoals het doet voor iedereen die bezig is met fotografie. Dat zou jong talent meer ruimte geven om hoogwaardige content te produceren.

Adobe Sensei

Adobe Sensei is volop aanwezig en is de filosofie achter het oplossen van veelvoorkomende problemen. Hierboven noemde ik al het gelijk trekken van het audiovolume, maar ook content aware fill is daar een sterk voorbeeld van in Photoshop CC. In inDesign CC hebben we het dan over content aware fit en in Character Animator zorgt de sensei functie voor het animeren van karakters.

Adobe XD

Adobe XD is al enkele jaren een sterke tool voor het ontwerpen van UI’s. Dit beperkte zich vooral tot het visuele vlak. Nu is het ook mogelijk om deze te ontwikkelen voor virtuele assistenten zoals Amazon Alexa.

Dit zijn echt de highlights die Adobe presenteerde. Binnenkort zullen we je zeker bijpraten over Adobe Premiere Rush CC en andere tools.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.