Review: PaMu Scroll (true wireless headset)

kopen


→ Check de laagste prijs bij IndieGoGo

We hebben de laatste jaren al heel wat true wireless headsets gezien. Een groot deel daarvan had moeite met de bluetooth verbinding. Eigenlijk was Apple lang de enige die het echt goed deed. Toch laat de goedkope PaMu Scroll zien het ook te kunnen.

Design

As het gaat om fancy design, dan hebben de ontwerpers van de PaMu Scroll het enorm goed gedaan. We ontvingen zowel de Glory Edition als de Sakura. De Sakura is op en top lipstick roze terwijl de Glory Edition van prachtig bewerkt leder is gemaakt. De naam ‘scroll’ komt dan ook van het ontwerp van het doosje ie een beetje op een oude perkamentrol lijkt.

Nu klinkt leder heel duur en weet ik dat er mensen zijn die het idee hebben dat er volop wordt geslacht om dit soort producten mogelijk te maken. Echter, tegenwoordig eten we als mensheid enorm veel vlees. Het resultaat is dat er enorm veel leder over is. Leder is steeds meer een restproduct en daarmee steeds goedkoper.

Naast deze twee uitvoeringen zijn er ook de Rock ‘n’ Roll en Graphene uitvoeringen. Alle uitvoeringen zijn IPx6 waterdicht. Je kunt ze dus in de regen gebruiken.

De true wireless headsets liggen dus in een prachtig rolletje dat ook dienst doet als lader en powerbank. Eigenlijk is dit heel normaal in dit segment. Wat nieuw is, is dat de PaMu Scroll ook draadloos opgeladen kan worden. Daarvoor worden accessoires in het zwart en parelmoer wit verkocht.

Geluidservaring

De geluidservaring van de PaMu Scroll is echt boven verwachting. De headset wordt zonder dure codecs ontwikkeld om zo de kosten te drukken. Toch klinkt het geluid behoorlijk zuiver. De ware audiofiel zal de scherpte van een aptX HD codec missen, maar als je dat niets zegt, mis jij het zeker niet. Op bluetooth 5.0 alleen wordt het gewoon niet beter dan dit.

De geluidssignatuur is redelijk vlak, al heeft PaMu wel haar best gedaan de bass iets te versterken. Niet zo overdreven als in een Beats hoofdtelefoon, maar net ver genoeg om het geluid voller te laten klinken. Netjes dus.

Wanneer je gesprekken ontvangt, zijn deze over beide oren te horen. Dat is iets dat ook n iet iedere true wireless headset kan.

Bluetooth 5.0

Het grootste probleem voor headsets als deze is de bluetooth verbinding. De verbinding tussen de twee oortjes moet goed zijn, maar ook de verbinding met de smartphone. Bluetooth maakt gebruik van 2.4GHz. Net als WiFi en de magnetron. En laat jouw lichaam nou perfect zijn in het absorberen van die straling.

Dus zit jouw smartphone in jouw broekzak, dan zit jouw arm regelmatig in de weg, zo niet jouw schouder. Hierdoor hebben veel van dit soort headsets bij ons last van veel uitval.

Hier doet de PaMu Scroll het boven verwachting goed. De uitval is nihil. Nouja… bij de generatie van de PaMu Scroll die ze uitsturen vanaf de IndieGoGo campagne. We ontvingen in eerste instantie een vroege sample. Die was echt waardeloos qua uitval. De uiteindelijke versie die we ontvingen kreeg een nieuwe antenne mee die dit probleem heeft opgelost.

Bediening

Voor de bediening maakt de PaMu Scroll gebruik van touch control. Een enkele tik om gesprekken aan te nemen, muziek te pauzeren etc. Een dubbele tik om een track over te slaan of om Siri wakker te schudden dan wel een telefoongesprek af te wijzen. Volume e.d. regel je gewoon via jouw smartphone.

Accuduur

De accuduur van de PaMu Scroll ligt op ruim 3 uur in onze tests. Daarbij hebben we enkel muziek geluisterd, wat de grootste druk op de accuduur oplevert. In 3,5 uur is de PaMu Scroll powerbank complete te laden. Met de powerbank kun je de oordopjes twee keer volledig opladen.

Conclusie: PaMu Scroll

Op IndieGoGo is de prijs van de PaMu Scroll inmiddels gestegen naar $49 terwijl hij werd gelanceerd voor $39. Het is opvallend om te zien hoeveel merken worstelen met een stabiele verbinding en goede headsets hierdoor tegen hele hoge prijzen in de schappen moeten zetten. Toch lukt het de jongens achter de PaMu Scroll om de prijs laag te houden en dan is deze headset de beste true wireless die je onder de $150 tegenkomt.

kopen


→ Check de laagste prijs bij IndieGoGo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Enorm goed geluid, zonder dure codecs
  • Gemakkelijk in gebruik
  • Ontzettend mooi ontwerp
  • Zeer stabiele verbinding

THE BAD

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram