Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Lake Placid Legacy met 3 sterren.

The Good
  • Verhaal is een stuk beter geworden
The Bad
  • Krokodil mist realisme

Lake Placid Legacy kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Het is bijna Halloween, dus hebben we een griezelfilm voor je. Niet zomaar een griezelfilm, maar de remake van Lake Placid. Lake Placid Legacy. Dat deze film alleen op DVD verschijnt blijkt wel een beetje een voorteken.

Ik kan me het originele Lake Placid nog goed herinneren. Een gigantische krokodil zat in Lake Placid achter toeristen aan. En wat was dat eng op mijn oude vierkante slaapkamer TV. Ja, het was 1999 dat hij uitkwam, dus rond 2000 dat ik hem keek. De krokodil was toen echt heel indrukwekkend.

Anno 2018 ligt de remake op DVD in de winkel. Met misschien wel de meest briljante cover voor een horrorfilm die ik in jaren heb gezien. En met een aangepast verhaal. Nu gaat het om een stel moderne hippies die worden uitgedaagd om het met gif besmette meer van Lake Placid te bezoeken. Om actie te voeren tegen het bedrijf dat achter de vervuiling zit. Maar de reden dat er niemand te vinden is, blijkt heel anders.

Het sci-fi team achter Lake Placid lijkt hetzelfde als in 1999. In die zin dat alles nu een stuk scherper op beeld is gezet en daar heeft de krokodil last van. Die komt namelijk een heel stuk minder realistisch over dan in het origineel. En dat is toch een beetje de ongekroonde held van de film.

Qua cast zien we vooral wat minder bekende namen en dat is altijd wel een voordeel bij een film. Het helpt je net even wat beter in het verhaal te komen. Het acteerwerk is ook echt niet slecht.

Conclusie: Lake Placid Legacy DVD

Het is bijna Halloween, dus een horror hoort erbij. Lake Placid Legacy is dan een aardige film om in huis te halen, voor misschien wel het hele gezin. We missen vooral echt goede scares.

Lake Placid Legacy kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.