Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Fox Knives Mini-KA (pakketjes mes)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Gemakkelijk in gebruik
  • Veilig
  • Bijzonder ontwerp
  • Taperesten gemakkelijk te verwijderen

THE BAD

De laatste jaren hebben we heel wat messen getest. Allemaal met een speciale functie en zo vandaag ook weer. De Fox Knives Mini-KA is een klein klapmesje, ontwikkeld voor iedereen die regelmatig pakketjes besteld. En ja, dan is deze redactie de ideale doelgroep voor zo’n test.

Unboxing

In het kleine doosje van de Fox Knives Mini-KA vinden we naast het mes, ook een stoffen sleutelhanger. Meer heb je niet nodig.

Design: Heft

Qua design is de Fox Knives Mini-KA een ontwerp dat we niet veel hebben gezien. Het heft is van blauw plastic gemaakt. Het bedrijf heeft daarbij duidelijk gekozen voor Nylon. Het is keurig met schroefjes vastgezet. Het einde van het heft is een enorm oog. Handig omdat je deze bijvoorbeeld aan een gesp kunt hangen voor outdoor gebruik. Een klein plastic oogje laat je het mes bevestigen aan (bijvoorbeeld) de bijgeleverde sleutelhanger. Aan de achterkant zit nog een riemclip.

Design: Lemmet

Fox Knives heeft, heel handig, voor een S4 gevormd lemmet gekozen. Dit wordt ook wel een clip-point-lemmet genoemd. Het is een beetje haakvormig. Hierdoor is het mesje gemakkelijker in bijvoorbeeld tape te zetten. Want… je kunt jouw vingers er gemakkelijk langs op houden om niet te diep te gaan, en tegelijkertijd toch grip op het mes te houden. Ga je te diep door tape. Loop je natuurlijk het risico dat je in het product dat je hebt gekocht, snijdt.

Wat ook opvalt is dat het lemmet een coating lijkt te hebben, maar waarschijnlijker is het simpelweg gezandstraald. Het effect hiervan is niet alleen mooi om te zien, taperesten lijken minder gemakkelijk te hechten. Het lemmet is dus gemakkelijker schoon te houden.

De Mini-KA is een zogenaamd klapmes. Deze is snel en gemakkelijk uit te klappen. Wanneer het lemmet volledig is uitgeklapt, vergrendelt het. Die vergrendeling moet je indrukken om het lemmet weer in te klappen. Het kan niet onverwacht dichtslaan. Een veilig idee.

Conclusie: Fox Knives Mini-KA

Een zakmes vooral voor alledaagse zaken als het openen van post en pakketten. Het klinkt een beetje overdreven, maar ik erger me al heel lang aan de taperesten die ik op al mijn messen heb zitten. Die irritatie is met de Fox Knives Mini-KA weg. Bovendien nodigt het mes uit iets voorzichtiger te zijn bij het opensnijden van tapes en dat is ook een prettige gedachte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.