Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Amazon Echo Show

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3 sterren.

THE GOOD

  • Eindelijk feedback, op een groot display
  • Goede microfoons

THE BAD

  • Geluidskwaliteit kan beter
  • Camera voegt weinig toe
  • Erg weinig video content

De introductie van de Amazon Echo Show was revolutionair. De eerste slimme (Alexa) speaker met een display. En ja, Google volgt nu een beetje. Maar hebben we echt wat aan dat slimme display?

Unboxing

In de doos vinden we het slimme display, een netstroom adapter en minimale documentatie. Meer is niet nodig.

Design

Er zijn twee uitvoeringen van deze speaker. Een witte, en een zwarte. Bij de witte is alleen het plastic aan de buitenkant wit. De omlijsting van het display en de speaker blijven zwart. Beide zien er heel strak uit.

Display

Amazon plaatst in de Echo Show een 7 inch display. Het gaat om een LCD display en dat is logisch gezien de prijs. Welk type Amazon gebruikt is mij onduidelijk, maar het is een kwaliteit die ik niet in een high en tablet verwacht. Goed maar niet briljant. Ook over de resolutie heb ik geen gegevens terug kunnen vinden.

Chipset en specs

Het display van de Amazon Show is een touchscreen. Ondanks dat Amazon haar best doet Google zo veel mogelijk te weren, lijkt het besturingssysteem wel op Android te zijn gebouwd. Niet heel gek trouwens. Amazon bouwt al langere tijd smartphones en tablets met een eigen Android variant.

Het besturingssysteem draait op een bijzondere chipset. Namelijk op een Intel Atom chipset. Waar Intel moeite heeft om de mobiele markt te veroveren, hebben ze aan Amazon duidelijk een grote klant.

Het is mogelijk op dual-band WiFi te gebruiken en bluetooth. Voor de stemherkenning beschikt de Echo Show over 8 microfoons.

Geluidsbeleving

Qua geluidsbeleving zijn de speakers echt prima voor VOIP gesprekken en ook de nieuwsfragmenten die Alexa kan laten zien. Ga je muziek luisteren, is de Echo Show een goede speaker, maar geen briljante. Gewoon ruim voldoende.

Camera

Met de Amazon Echo Show, brengt Amazon niet alleen een berg microfoons jouw huis in. Het apparaat zorgt er ook voor dat Amazon je kan zien. Er zit namelijk een 5 megapixel camera in. Wanneer je Alexa vraagt waarom, leer je al snel dat je er selfies mee kunt maken en videogesprekken mee kunt houden.

Wanneer je de camera voor foto’s gebruikt, kan Alexa direct een foto schieten. Daarna opent de photobooth app. Dit levert nog wat creatieve mogelijkheden op. Foto’s worden opgeslagen in de Prime Photo’s service. De Show upload ze dus direct naar de Amazon servers. De kwaliteit van de foto’s is niet top. Zelfs niet voor en 5 megapixel camera. Opvallend genoeg worden foto’s gespiegeld.

De videogesprekken (VOIP) lijken nu echt nog binnen het Amazon netwerk te moeten plaatsvinden. Wellicht als genoeg mensen een Echo Show hebben, dat dit aanslaat.

Hoewel je de Amazon Echo Show niet echt als digitaal fotolijstje kunt gebruiken, kun je wel slideshows van Prime Photo’s starten. Echter haalt hij deze op een enorm lage resolutie naar binnen. Onverklaarbaar.

In de slaapkamer

Durf je het aan om de Amazon Echo Show met haar camera in de slaapkamer te plaatsen, dan kun je gebruik maken van de DnD modus. Niet storen dus. Dan wordt het scherm gedimd en zie je er alleen nog de tijd op. Daarmee maakt Amazon de Echo Show tot een erg leuke wekker.

Conclusie: Amazon Echo Show

Ik heb de Echo Show nu ruim een maand in gebruik. Ik ging er blanko in en had het idee de speaker heel veel te gaan gebruiken… maar de praktijk is anders. Door het ontbreken van non-Amazon streaming diensten voor video, valt er niet heel veel te zien. Dus gebruik ik hem alleen voor recepten in de keuken. En voor de showfactor omdat iedereen hem even wil aaien. In mijn leven voegt hij nog weinig tot niets toe.

Beschikbaarheid

De Amazon Echo Show behoort niet tot de International Versions van de Echo speakers. Wil je er één in huis halen heb je twee keuzes; grije import of een tripje naar het buitenland. Het VK en Duisland hebben ze in de schappen liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.