De TU in Eindhoven is lekker bezig. Onderzoekers aan de universiteit hebben een nieuwe wearable ontwikkeld voor epilepsie patiënten. Het gaat om een armbandje die nachtelijke aanvallen van epilepsie moet detecteren.

Nachtelijke aanvallen kunnen voor patiënten dodelijke gevolgen hebben. De armband die nu in ontwikkeling is, kan de symptomen van een aanval herkennen. Op basis daarvan kan de armband geautomatiseerde alarmeringen uitsturen.

De huidige versie van de armband kan de twee symtomen herkennen, maar nog niet combineren. Toch hebben de onderzoekers nu al het idee zo’n 85% van de aanvallen op tijd te detecteren. Dat klinkt qua percentage misschien niet al te best, maar met andere detectiemethoden schommelt het percentage rond de 21%. En als er levens van af hangen, ik 85% toch echt al een enorme verbetering.

Terwijl de onderzoekers rustig verder werken aan het product, is vanuit de TU al wel een bedrijf opgezet om het project in onder te brengen. Het bedrijf gaat LivAssured heten en het bandje zal de naam Nightwatch dragen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.