Arjan Olsder
Arjan Olsder

Nest introduceert haar goedkope Thermostat E

Met de Thermostat E komt het iconische merk met een goedkopere slimme thermostaat. In de basis kan de Thermostat E alle belangrijke functies van de Learning Thermostat uitvoeren, maar door een ander materiaalgebruik is hij een stukje goedkoper geworden.

Het eerste dat opvalt, is dat het ronde display uit het ontwerp is verwijderd. De temperatuur wordt nog steeds weergegeven, maar nu met LED’s achter een heel dun laagje plastic. Hierdoor zijn displayranden niet langer zichtbaar en hou je een strakke, witte schijf over. Dit nieuwe design heeft al in vele internationale reviews lof gekregen.

Ook qua accessoires is veel veranderd. Zo lijkt de heatlink overtrokken met een lapje stof om deze een knapper uiterlijk te geven en krijg je nu standaard een standaard meegeleverd. Nest wil duidelijk af van het idee dat een thermostaat op de muur moet zitten. Dus jouw oude verwijder je, je smeert het gat dicht en zoekt een leuk plekje om de nieuwe neer te zetten.

Ook met deze goedkopere Thermostat E gaat het niet alleen om bedienen via de app of één van de vele diensten waar Nest compatible mee is (Works with Nest, IFTTT, Homey, Alexa, Google Assistant etc). Nee, hier gaat het ook weer om slim besparen. Ook deze thermostaat meet of er mensen aanwezig zijn. Zo niet, gaat de temperatuur omlaag. Met true radiant speelt de thermostaat in op het verwarmingsgedrag van de woning om zo op tijd de doeltemperatuur te bereiken. Tenslotte beloont ook deze thermostaat je met een groen blaadje wanneer je de temperatuur iets lager zet.

Met een prijskaartje van €219 lijkt de Nest Thermostat E niet heel veel goedkoper dan haar grote broer, maar je krijgt nu ook de standaard erbij. Die ontbreekt bij de oudere Nest Learning Thermostat.

Nest Thermostat E kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.