Hoewel we er nog een tijdje op moeten wachten, presenteerde Mobvoi deze week de TicWatch 2. Een nieuwe smartwatch op basis van WearOS ,met wat krachtige eigenschappen.

Het landschap van de smartwatches begint aardig oppervlakkig te worden. Qua specs ontlopen de modellen elkaar nauwelijks. Er zijn slechts enkele merken die echt iets unieks proberen te doen. Daarbij zochten TicWatch en Casio de innovatie in dezelfde hoek. Door gebruik te maken van een extra LCD display dat nauwelijks stroom verbruikt. Toch lijkt deze laatste innovatie bij de TicWatch C2 alweer te zijn verdwenen.

De TicWatch C2 krijgt een rond AMOLED display mee, met een doorsnede van 1,3 inch met 360×360 pixels. Het display heeft een scherpte van zo’n 391 pixels per inch.

Waar TicWatch bij veel van haar modellen kiest voor de goedkope MediaTek MT2601 chipset, krijg je hier de Qualcomm Snapdragon Wear 2100 uit 2016 mee. Dit klinkt wat oud, maar Qualcomm komt gewoon niet met een nieuwere / snellere chipset.

De smartwatch maakt gebruik van Bluetooth 4.1 en is dus compatible met vrijwel elke Android en iOS smartphone in de markt. Ook NFC is aanwezig voor bijvoorbeeld, mobiele betalingen. Je krijgt ook een optische hartslagmeter en ingebouwde GPS zodat het horloge tijdens het sporten, zonder smartphone gebruikt kan worden. Microfoon en speakers zijn aanwezig voor het voeren van gesprekken en de smartwatch is IP68 waterdicht.

De smartwatch krijgt een 400mAh accu mee voor een verwachte accuduur van 2 dagen.

De TicWatch zou in februari verwacht worden. Dat is rond de tijd dat het Mobile World Congress in Barcelona plaatsvindt.

kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.