Als er iemand nog gelooft in Cortana, is het Microsoft zelf. Het wij van WC eend effect. Gisteravond presenteerde het een serie nieuwe Surface computers en ook een headset speciaal ontwikkeld voor Cortana.

Surface Headphones

Cortana is Microsoft’s eigen virtuele assistent. Het moet de tegenhanger worden voor Siri maar heeft al jaren moeite om voet aan de grond te krijgen. Bovendien lijkt de strijd niet eens tussen Siri en Cortana te gaan, maar meer tussen Alexa en Google Assistant.

Om Cortana meer in het zicht te krijgen, brengt Microsoft nu een headset uit die helemaal compatible is met Cortana. Om jouw spraak goed te registreren, bevat de headset 4 beamforming microfoons en 4 ruis onderdrukkende microfoons.

Deze 8 microfoons leveren ook een bijzondere vorm van ruisonderdrukking op voor de gebruiker. Tot maar liefst 13 niveaus. Zou je hem niet voor Cortana kopen, kan dit maar zo een heel interessante gadget zijn voor in het vliegtuig. Met de 40mm drivers die zijn ingebouwd, kan hij bovendien een flink volume opbouwen. Het is nu wel de vraag hoe lang het gaat duren voor we Beats headsets met Siri van Apple gaan zien.

Suface Pro 6

Met een 12,3 inch display, is de Surface Pro 6 een zeer compacte tablet/laptop. In de compacte body zit toch een achtste generatie quad-core Intel processor weggewerkt die 67% sneller is dan haar voorganger. Standaard krijg je 16GB opslagruimte, maar je kunt een SD kaart van maximaal 1TB bijplaatsen… zodra die is uitgevonden. Tot die tijd is Samsung’s 512GB model het grootste dat je kunt krijgen.

Surface Laptop 2

Een mooie stap groter is de Surface Latop 2. Deze laptop is 85% sneller dan haar voorganger. Ook deze heeft een nieuwe, quad-core processor van Intel. De accuduur ligt op een hele mooie 14,5uur.

 

Surface Studio 2

De snelste Microsoft Surface PC is vanaf nu de Surface Studio 2. Deze kan als computer worden gebruikt, maar ook als enorme tablet. Er ligt een sterkere GPU in en het display is 38% helderder en bevat 22% meer contrast. Het touchscreen kent een gevoeligheid van 4096 niveaus.

Het mag ook dit jaar weer gezegd worden. Als we naar de hele lijn kijken, zien we dat Microsoft echt durft te experimenteren met design. Hoewel de kleuren misschien even wennen zijn, blijven de machines van de Surface lijn ontzettend strak qua ontwerp. Zelfs de nieuwe hoofdtelefoon, ziet er gewoon heel netjes uit.

Beschikbaarheid

De nieuwe Microsoft Surface hardware is vanaf 2019 hier te koop, met uitzondering van de Surface Headphones. Daarover heeft Microsoft nog geen mededelingen gedaan voor ons land. Gezien Cortana nog geen Nederlands spreekt, verwachten we deze niet.

kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.