Eindelijk een volledig nieuwe MacBook Air!

New York – 30 oktober 2018 – Apple heeft vandaag een geheel nieuwe MacBook Air geïntroduceerd, met een fraai 13-inch Retina-display, Touch ID, de nieuwste processors en een nog immer draagbaar ontwerp voor de meest geliefde notebook ter wereld. De nieuwe MacBook Air werkt de hele dag op de accu, en is nu verkrijgbaar in drie prachtige afwerkingen – goud, spacegrey en zilver. De betaalbaarste Retina-display Mac bevat ooit ook een door Apple ontworpen toetsenbord, een ruim Force Touch-trackpad, snellere SSD’s, breed stereogeluid, de Apple T2 Security Chip en Thunderbolt 3, waardoor de nieuwe MacBook Air de perfecte notebook is om mee te nemen overal waar je gaat.

“De eerste MacBook Air revolutioneerde Mac met zijn dunne wigvormige aluminium ontwerp. Het veranderde voorgoed de hele industrie voor draagbare computers en werd ’s werelds meest geliefde notebook “, zegt Philip Schiller, Senior Vice President Worldwide Marketing van Apple. “Het opnieuw ontwerpen van MacBook Air begon met een Retina-display en een batterij die de hele dag meegaat. Daarbij hebben we Touch ID en de Apple T2 Security Chip, de nieuwste processors, ongelooflijk geluid, het toetsenbord van de derde generatie en Force Touch-trackpad, Thunderbolt met hoge snelheid toegevoegd 3 poorten, en natuurlijk macOS Mojave in een mooi, dunner, lichter, volledig aluminium ontwerp dat een hele nieuwe generatie MacBook Air-klanten zal waarderen.”

Retinascherm komt naar MacBook Air

De nieuwe MacBook Air heeft een prachtig 13,3-inch Retina-display met meer dan 4 miljoen pixels resolutie, zodat tekst en afbeeldingen in macOS Mojave er scherp en verbluffend uitzien. En met 48 procent meer kleuren dan de vorige generatie, zijn beelden levensechter dan ooit. Dat wordt genieten met Netflix… De nieuwe MacBook Air bevat ook een ingebouwde FaceTime HD-camera, die perfect is voor gesprekken met vrienden van Group FaceTime met vrienden en familie, evenals drie microfoons voor betere geluidskwaliteit bij het maken van oproepen en verbeterde stemherkenning voor Siri.

Met Touch ID en Apple T2 Security Chip

MacBook Air bevat nu Touch ID – een vingerafdruksensor die direct in het toetsenbord is ingebouwd – waarmee je je MacBook Air gemakkelijk en direct kunt ontgrendelen, je identiteit kunt verifiëren en snelle, eenvoudige en veilige aankopen kunt doen met Apple Pay. Om Touch ID te ondersteunen, wordt MacBook Air geleverd met de Apple T2 Security Chip, waardoor de notebook veel veiliger is. De Secure Enclave van de T2 beschermt Touch ID-informatie en zorgt er ook voor dat niet wordt geknoeid met de software die tijdens het opstartproces laadt. De T2 beschikt ook over een SSD-controller met on-the-fly data-encryptie voor alles wat op de SSD is opgeslagen. Hiermee kan MacBook Air het veiligste opstartproces en de meest veilige opslag van elke notebook aanbieden. De T2 beschikt ook over een always-on processor die “Hey Siri” inschakelt, waarmee je met je stem verzoeken kunt doen aan Siri voor dingen zoals het vinden van bestanden of het openen van een app.

Het nieuwste generatie toetsenbord en trackpad

MacBook Air is uitgerust met het door Apple ontwikkelde toetsenbord van de derde generatie voor preciezere en responsievere typen. Nieuw is de individuele achtergrondverlichting op elke toets met low-power LED’s voor een nauwkeurigere verlichting. De nieuwe MacBook Air bevat ook het beste Force Touch-trackpad, dat drukgevoelige functies en haptische feedback biedt, en 20 procent groter is dan dat van de vorige generatie MacBook Air, wat een stillere en meer capabele trackpad-ervaring biedt.

Vollere, meer meeslepende audio-ervaring

Met meer geavanceerde luidsprekers en audioverwerkingstechnologie levert MacBook Air een betere geluidservaring en een brede stereoweergave die het kijken naar films en het luisteren naar muziek nog meeslepender maakt dan ooit. De luidsprekers zijn 25 procent luider met twee keer meer bas dan de vorige generatie voor een dynamischer bereik en voller geluid.

Prestaties om uw dagelijkse activiteiten van kracht te laten zijn

De nieuwe MacBook Air beschikt over een Intel Core i5-processor van de 8ste generatie, Intel UHD Graphics en sneller 2133 MHz systeemgeheugen tot 16 GB, en levert de prestaties die u nodig hebt voor dagelijkse activiteiten zoals het organiseren van uw foto’s, surfen op internet, het maken van presentaties of het bekijken en bewerken van video’s. De nieuwe MacBook Air biedt ook SSD’s met een maximale capaciteit van 1,5 TB, die tot 60 procent sneller zijn dan de vorige generatie en die het starten van apps en openen van bestanden sneller en sneller laten verlopen.

Thunderbolt 3, de meest veelzijdige poort ooit

MacBook Air komt nu met twee Thunderbolt 3-poorten waarmee je de notebook kunt opladen, snel gegevens kunt overbrengen via USB en Thunderbolt, video kunt uitvoeren in drie indelingen en verbinding kunt maken met een hele reeks apparaten, waaronder externe opslag, docks voor extra poorten, 4K en 5K displays en eGPU’s voor snellere grafische weergaven. Het is de meest veelzijdige poort ooit. Er zijn inmiddels meer dan 700 Thunderbolt 3-apparaten. Samen met duizenden USB-C-apparaten, kun je met MacBook Air profiteren van een hele nieuwe generatie accessoires. De accessoire bouwers kunnen hun hart ophalen.

Gloednieuw, meer draagbaar ontwerp en de groenste Mac ooit

De nieuwe MacBook Air combineert al deze functies in een nieuw, herkenbaar wigvormig ontwerp dat nu nog compacter en draagbaar is en tot 12 uur batterijlevensduur biedt tijdens draadloos internetgebruik en tot 13 uur iTunes-filmweergave. Met een aanzienlijk kleinere footprint verbruikt de nieuwe MacBook Air 17 procent minder volume. Bovendien is de nieuwe MacBook Air-behuizing gemaakt van een door Apple ontworpen aluminiumlegering die voor het eerst 100 procent gerecycled aluminium gebruikt. Het gebruik van deze aangepaste aluminiumlegering helpt de ecologische voetafdruk van MacBook Air met bijna 50 procent te verminderen, waardoor dit de groenste Mac ooit is aldus Apple.

Prijzen en beschikbaarheid

Vanaf € 1.349 is de nieuwe MacBook Air vandaag te bestellen op apple.com. Helaas dus geen 999 Euro instappen meer… Vanaf woensdag 7 november verkrijgbaar in Apple-winkels en via geautoriseerde Apple-resellers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.