Met de Mi Mix, was Xiaomi de eerste die een vrijwel volledig randloze smartphone op de markt bracht. Alleen de rand onderaan was dik, voor de camera en andere sensoren. Voor een fatsoenlijke VOIP moest je hem op de kop houden. Met de derde generatie lost Xiaomi dit op, met een kopie van de Oppo Find X.

Het als bij de Oppo Find X, zien we een display dat vrijwel de hele voorkant van de Android smartphone beslaat. Het display heeft een doorsnede van 6,4 inch, maar dat levert dus een hele compacte smartphone op. Net als bij Oppo, moet je het wel doen met een Full HD AMOLED display.

En, net als bij Oppo, schuift de camera boven uit het toestel wanneer deze nodig is. Xiaomi werkt niet met een gemotoriseerde slider zoals Oppo dit doet, maar met een magnetische slider. Die is mogelijk minder gevoelig wanner het mechanische wordt geblokkeerd. Het systeem moet minimaal 300.000 keer gebruikt kunnen worden. Bij 50 keer gebruik per dag, gaat het systeem 16+ jaar mee.

De selfie camera schiet plaatjes op 24 megapixels. De camera’s achter schieten plaatjes op 12 megapixels, maar zijn waarschijnlijk van zeer hoge kwaliteit. Net als bij de Samsung toestellen, komt ook Xiaomi met een speciale knop voor de eigen virtuele assistent. Hopelijk kunnen we deze uitschakelen, want die spreekt enkel Chinees.

Xiaomi probeert ten opzichte van Oppo toch op te vallen door een model met 10Gb werkgeheugen uit te brengen. Die krijgt 256GB opslagruimte en is het topmodel. Daarnaast komt een goedkoper model met 6GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte. Met prijskaartjes van naar verwachting €420 en €630 zijn ze veel goedkoper dan het aanbod van Oppo.

Honor, het dochtermerk van Huawei, liet tijdens de IFA al even haar Honor Magic zien. Eveneens een Android smartphone met een display dat over de volledige voorkant van het toestel lag. Of Honor ook gebruik maakt van een uitschuivende selfie camera is nog onbekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.