Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Dit is de Nokia X7 en nee, die komt nog niet naar Nederland

Hij is officieel, de Nokia X7. Het nieuwe Android toestel van HMD is voor nu alleen in Azie gepresenteerd. De kans lijkt redelijk groot dat HMD het toestel ook anar Europa gaat brengen.

Het gaat namelijk keihard met Nokia. Niet alleen heeft het weinig moeite naamsbekendheid te genereren, de samenwerking tussen de Finnen en fabrikant Foxconn zorgt ervoor dat er in een enorm hoog tempo wordt ontwikkeld en geproduceerd. Dit zien we ook aan de enorme batterij van met name goedkopere Nokia’s die in de schappen liggen.

Bovendien is Nokia niet de enige troef van Apple-fabrikant Foxconn. Met het merk Sharp begint Foxconn vanuit een tweede propositie Android smartphones onze markt in te duwen. Hoewel Sharp niet de bekendheid van Nokia geniet als het om smartphones gaat, is Sharp wel een zeer bekend merk in de elektronica markt. Bovendien heeft het merk in Japan altijd al vooruitstrevende smartphones ontwikkeld. En ja, ook daarvan liggen de eerste toestellen inmiddels op ons bureau hun test af te wachten.

Nokia X7

Maar terug naar de Nokia X7. Wat mag je van dit nieuwe toestel verwachten? Natuurlijk is het weer een toestel met een notch, maar met 6,2 inch is het display wel lekker groot. Met de Qualcomm Snapdragon 710 zal het toestel een aardig tempo hebben. Afhankelijk van de uitvoering krijg je 4GB of 6GB werkgeheugen. Achterop krijg je een 12+13 megapixel camera en de 3.500mAh accu is ook een flinke.

Qua prijzen is nog niets bekend, maar het toestel zal naar verwachting rond de €400 gaan kosten. En dan ligt de Nokia X7 lekker in het middensegment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.