Arjan Olsder
Arjan Olsder

Dit is de Nokia 7.1 met Android One

Nokia heeft met de Nokia 7.1 een nieuw Android One toestel op de markt gezet. Dit nieuwe vlaggenschip krijgt ook het eerste PureDisplay HDR10 display mee en de cameralenskomt van Zeiss.

Nokia PureDisplay

Natuurlijk claimt Nokia in haar persbericht hogere contrasten, helderheiden verbeterd kleurbeheer voor haar PureDisplay technologie. Het is HDR10 die deze claim kracht bij zet. Smartphones met HDR10 ondersteuning zijn er nog maar weinig terwijl HDR10 films, series en games veel intenser maakt. Het display zou voor HDR10 content een contrast behalen van 1.000.000.000:1. Een speciale 16-bit engine moet non-HDR10 content opschalen om deze kleurendiepte toch te gebruiken. Het Nokia PureDisplay in de Nokia 7.1 heeft een 19:9 beeldverhouding en een FullHD+ resolutie meegekregen.

Specs

De Nokia 7.1 klinkt met zo’n display als vlaggenschip, maar dat valt wel mee wanneer we naar de specs kijken. Het toestel draait op een Qualcomm Snapdragon 636 chipset die meer in het middensegment zit. En dat is slim. Met het display kan Nokia op deze manier een middensegment toestel presenteren dat toch een entertainmentmonster is… op papier in ieder geval. Ook is het met zo’n chipset gemakkelijker om een hele lange accuduur te behalen. Bovendien maakt Nokia ook gebruik van de snellaad mogelijkheden van Qualcomm. 30 minuten om de accu 50% op te laden. Top.

Zeiss Optics

De Nokia 7.1 is uitgerust met een 12+5 megapixel camera achterop. Natuurlijk implementeert ook Nokia AI om de camera’s optimaal te laten presteren. Voor het rijssegment is de aanwezigheid van elektronische beeldstabilisatie wel weer een hele sterke feature. Tijdens het filmen wordt geluid in 360-graden opgenomen. Het optiek is ontwikkeld door Zeiss.

Android One

De Nokia 7.1 is een Android One toestel. Vanaf het moment dat het toestel de markt op komt, belooft Nokia maandelijkse beveiligingsupdates. Voor drie jaar. Erg netjes in dit prijssegment. Bijkomend voordeel is dat het toestel door Android One beter presteert op haar chipset.

Beschikbaarheid

Nokia lanceert de Nokia 7.1 voor €349. Het gaat om het 32GB/3GB model in Gloss Midnight Blue en Gloss Steel. De 64GB/4GB uitvoering gaan we niet in Nederland zien. Nokia heeft op dit moment een €50 cashback actie.

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.