Naast de twee nieuwe Android smartphones en het eigen NM geheugen, komt Huawei ook met een nieuwe Smartwatch. De Watch GT volgt de Huawei Watch 2 op.

De naam Watch GT komt uit de racing wereld. GT staat voor Gran Turismo. De racing klasse waarbij snelheid en luxe worden gecombineerd. Ditzelfde lijkt de visie achter de Huawei Watch GT te zijn.

De Huawei Watch GT wordt geproduceerd met een 1,39 inch AMOLED display. Dit touchscreen heeft een resolutie van 454×454 pixels. De behuizing is waterdicht tot 15 meter. Het toestel meet de hartslag bijna non-stop. Met TrueSleep 2.0 wordt ook de kwaliteit van de slaap beter in de gaten gehouden. Daarnaast zorgt de Watch GT er voor dat het licht van het horloge je niet wakker zal houden.

Opvallend is de accuduur van de Huawei Watch GT. Deze ligt op twee weken. Deels komen deze prestaties door het gebruik van twee processors. Huawei lijkt hiervoor af te stappen van Android Wear en gebruikt mogelijk een eigen besturingssysteem. Dit levert natuurlijk ook een uitdaging op om app ontwikkelaars te paaien. Die moeten de apps maken die het horloge haar benodigde functionaliteit geeft. Hoe dan ook, Android Wear werd niet genoemd tijdens de presentatie.

Samsung loste dit voor haar Tizen smartwatches heel gemakkelijk op. Met de aankoop van de Galaxy S5 kreeg je destijds gratis het Gear Fit horloge. Hierdoor wist het bedrijf binnen no-time miljoenen exemplaren in de markt te zetten. Huawei neemt een vergelijkbare stap. Pre-order je een Huawei Mate 20 of een Huawei Mate 20 Pro, krijg je de Huawei Watch GT er gratis bij.

Beschikbaarheid

De Huawei Watch 2 ligt vanaf 23 oktober in de winkel en gaat € 199 kosten. Er komt ook een luxere Huawei Watch GT Classic voor €229.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.