Huawei introduceerde vandaag niet alleen twee nieuwe smartphones, maar ook een eigen geheugenkaart. Eindelijk is het mogelijk jouw Huawei vlaggenschip van meer opslagruimte te voorzien, maar niet met de bekende microSD kaarten die iedereen verkoopt.

Huawei heeft een nieuwe standaard geïntroduceerd en wel de NM kaart. De NM kaart lijkt qua aansluitingen een beetje op een SIM kaart en dat is niet vreemd. Het kaartje wordt geplaatst op de plek waar je anders een tweede SIM kunt plaatsen. Hierdoor kan Huawei op dezelfde ruimte zowel SIM als geheugen ondersteuning bieden. Hierdoor blijft er in het toestel meer ruimte over voor andere componenten.

Toch lijkt de aansluiting ook een uitdaging te bieden als het gaat om performance. Bij de SD kaarten zien we steeds meer aansluitingen gebruikt worden om grotere datastromen mogelijk te maken. Vooral de IOPS zijn belangrijk voor een plezierige app ervaring. De NM standaard van Huawei heeft slechts 8 aansluitingen en behaalt toch 90MB per seconde. Dat is heel fijn als je er 4K video’s op gaat zetten, maar qua apps moeten we nog ontdekken hoe vlot dit is.

Dat Huawei deze stap zet is niet heel verrassend. Hoewel Huawei geen geheugenfabrikant is, heeft het bedrijf wel de techniek in huis om geheugen te maken. Bovendien houdt Huawei haar concurrent Samsung goed in de gaten. En Samsung introduceerde eerder al het eigen UFS als alternatief voor de microSD kaart. Ook UFS wijkt af van microSD, maar tot nu toe kiest Samsung nog wel voor microSD ondersteuning in haar toestellen. Huawei laat microSD duidelijk vallen.

Ook Sony had er in het verleden een handje van om eigen geheugenproducten op de markt te zetten. Vooral in de vorm van de Memory Stick. Sony wist hiermee nooit echt succesvol te worden. We zijn benieuwd hoe ver Huawei het gaat schoppen met de NM card.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.