AMD introduceert nieuwe tweede generatie Ryzen Threadripper processors

AMD zit vol achter Intel aan. Wist het met de Ryzen processors al een flinke klap uit te delen aan Intel, kwam het vorig jaar met de tweede generatie Threadripper CPU’s. CPU’s met zoveel cores dat ook software makers er nog even aan moeten wennen.

Met de 2970WX introduceert AMD een processor met 24 cores en 48 threads. Met de Threadripper 2970X komt er ook een lichtere variant met ‘slechts’ 12 cores en 24 threads. Deze nieuwe, zware processors worden in de VS voor $649 verkocht. Dat wil zeggen, dat prijskaartje hangt aan de 2970X. Daarmee is AMD in verhouding een stuk goedkoper dan Intel voor zo’n berg rekenkracht en dat zal streamers, gamers en creatives zeker aanspreken.

3 reacties

  1. AMD heeft momentum. Goed presterende chips en nu ook nog eens Intel met productieproblemen die voorlopig wel gaan aanhouden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.