Dennis van Dijk
Dennis van Dijk

Amazon introduceert waterdichte Paperwhite eReader

Amazon komt dit jaar met een nieuwe uitvoering van de Kindle Paperwhite. De Paperwhite is voor Amazon altijd erg belangrijk geweest door de sterke prijs/kwaliteit verhouding van deze eReader.

Voor €120 krijg je nu bij Amazon de 2018 uitvoering die IPx8 waterdicht is. Hij kan dus tot 2 meter onderwater, voor 2 uur. Laat je hem in het zwembad vallen, is er dus weinig aan de hand.

Met 8,18mm dikte, is de Amazon Paperwhite 2018 een stuk dunner dan haar voorganger. Met 182 gram wegt de eReader ook lichter, maar er is meer. De nieuwe eReader heeft ook bluetooth aan boord. Met een gekoppelde headset kun je de eReader gebruiken met Audible. Verhalen worden dan aan je voorgelezen.

Het display meet 6 inch. Het eInk display heeft een resolutie van 300 pixels per inch en wordt verlicht door 5 LED’s.

De Kindle Paperwhite 2018 bevat 8GB of 32GB (€30 duurder) aan opslagruimte. Dat laatste is vooral handig in combinatie met Audible. Bovendien loopt het geheugen ook sneller vol wanneer je strips en tijdschriften opslaat.

Het standaard model maakt gebruik van WiFi. Wil je 4G LTE ondersteuning (met eSim zodat je geen datakosten hebt), kost het 32GB model €230. De nieuwe uitvoeringen liggen 7 november bij Amazon in de virtuele schappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.