De introductie van de Playstation was de genadeklap voor de consolebusiness van SEGA. Het was de geboorte voor hardcore gaming consoles waarbij het om pure performance gaat. En deze klassieker komt nu terug in de schappen.

De Sony Playstation console was de eerste die met 3DCG real-time rendering deed en groots inzette op de CD-ROM als platform voor games.

Na Nintendo gaat ook Sony de vruchten van retro gaming proeven. Ook bij de Playstation Classic gaat het om een miniatuuruitvoering met daarop vooraf geïnstalleerde games. Zo is de Playstation Classic 45% kleiner dan het origineel.

In totaal zal Sony 20 titels installeren. Sony doet nog een beetje geheimzinnig over de titels, maar de eerste vijf zijn al bekend. Zo krijgen RPG fans de game Final Fantasy VII. Die game was destijds 4 CD-ROM’s groot en dat was toen een absoluut record. Racefans krijgen R4 Ridge Racer Type 4 en fighter fans mogen los op Tekken 3. Ook Jumping Flash! en Wild Arms komen erop te staan.

De Playstation Classic beschikt over HDMI om de TV aan te sluiten (maximaal 720p HD) en USB voor de controllers. Ook de voeding komt via een USB kabel en een simpele USB lader. Het energieverbruik is teruggebracht naar 5 Watt. Overigens krijg je wel twee controllers meegeleverd, maar geen USB adapter.

kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.