GadgetGear.nl

Review: Tanglewood (SEGA Genesis, PC)


Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Tanglewood met 4 sterren.

The Good
  • Eindelijk weer een nieuwe 16-bit game voor SEGA
  • Goede puzzels

The Bad
  • Gameplay had net iets beter gemogen

We hadden het ook niet verwacht, maar anno 2018 reviewen we gewoon een game voor de SEGA Genesis. Een game, ontwikkeld in 2018 met de tools uit de 90’s voor één van dé consoles uit de 90’s.

En dat maakt het zo tof. Natuurlijk krijgen we geen spannende Full HD graphics van Tanglewood, maar het laat zien wat programmeurs van nu kunnen doen met technologie van toen.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door hier te klikken of in de pop-up rechtsonder.

Tanglewood gaat over een soort vosje (Nymn) in een fantasiewereld. Waar een soort Alien achter hem aan zit. Hij heeft zijn familie verloren en moet in zijn eentje de nacht proberen te overleven. Een bos waar vreemde wezens leven die soms lief zijn, maar meestal niet. En als ze lief zijn… maar zo kunnen veranderen. Het ene moment ren je vrolijk met een soort eekhoorn. Het andere moment veranderd dat schattige eekhoorntje in een soort demon die jou probeert een kopje kleiner te maken.

Qua gameplay is Tanglewood echt een platformer waarbij duidelijk gekeken is naar de Sonic games. Al geef ik toe dat Sonic toch wel wat beter werd geprogrammeerd. Dit neemt niet weg dat deze game veel toegankelijker is en best veel, leuke uitdagingen bevat. De 28 levels van Tanglewood leveren in ieder geval heel wat uurtjes speelplezier.

Specs

En dan nog een beetje technische achtergrondinformatie. Tanglewood is ontwikkeld in de programmeertaal 68000 assembly. Het is een 16-bit game die ook op PC, Linux en andere platforms te spelen is. Wanneer je hem koopt op Steam, ontvang je ook de ROM voor emulators. En de console als je zelf spelcassettes kunt programmeren natuurlijk. Wil je echt de retro ervaring, dan is het spel ook als fysieke game verkrijgbaar.

Conclusie: Tanglewood

Ik geef toe dat het noemen van de Sega Genesis voor mij al reden genoeg was om in het avontuur van Tanglewood te duiken. En hoewel ik beter 16-bit gameplay heb ervaren, zijn de puzzels toch wel heel leuk. Je begint erg gemakkelijk met het spel, maar het spel gaat je al vlot uitdagen. En zo hoort het.

2 reacties

Arjan Olsder

Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten