Review: Nintendo Labo: Voertuigenpakket (Toy-Con 03)

Nintendo Labo kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Met haar eerste twee Nintendo Labo dozen zette Nintendo een compleet nieuw en fantastisch concept neer. Hoewel ik bij de eerste aankondigingen sceptisch was, bleek het prima mogelijk met karton leuke controllers te maken. En we zijn weer een generatie verder.

Mooi op tijd voor de herfstvakantie, ligt het Nintendo Labo: Voertuigenpakket op de schappen ofwel Toy-Con 03. Opnieuw een heerlijk grote doos.

Het is het derde pakket en opnieuw zien we Nintendo het anders doen. De eerste Toy-Con doos was vooral om het systeem te ontdekken en bood verschillende objecten zonder samenhang. Maar wel met een hoop fun. De tweede doos was een enorm robot pak. De focus rondom de game was duidelijk. Toch merk ik dat mijn koters veel meer met de eerste door hadden dan de tweede. Waarom? Omdat de items uit de eerste sneller tot spelen aanzetten. Het pak aantrekken kost ze teveel tijd. Uiteraard vormen mijn kinderen een toch wel heel beperkte doelgroep.

Met het voertuigenpakket ligt de focus was meer centraal. Het besturen van verschillende voertuigen. Ter land, ter zee en in de lucht.

Unboxing

En in die doos vinden we wederom een berg aan vooraf gestanst karton. Daarnaast krijg je de game op een card (met dosje) en een zakje met daarin een koordje, een ringetje, wat elastieken, stickertjes met een schuimlaagje en stickertjes die reflecteren. Van de elastiekjes doet Nintendo er net iets meer bij, mochten ze knappen. Fijn!

In elkaar zetten

Opnieuw heeft Nintendo een perfecte documentatie afgeleverd voor het opbouwen van de verschillende onderdelen. Hiervoor krijg je een interactieve animatie die je stap voor stap overal doorheen helpt. Zelfs hoe je een knoop in het touw legt. Zelfs wanneer je nog niet kunt lezen, is het duidelijk genoeg om eruit te komen.

Nintendo gokt dat je in totaal 8 uur nodig hebt om alleen al de kartonnen modellen te bouwen. Voor mij een plezier omdat ze allemaal zonder lijm worden gemaakt. Alles schuift tot in perfectie in elkaar. Ik had er zelf iets meer dan vier uur voor nodig om alle onderdelen behalve de stick voor vliegtuigen te maken. Die deed mijn zoontje van zes en die had dik twee uur nodig. Tijdens het bouwen suggereert Nintendo enkele malen dat het handig is even een slokje te drinken of de volgende dag verder te gaan. Niet heel motiverend als je snel wilt gaan spelen natuurlijk. Daar zit hem echt even het minpuntje in de hele beleving. Overigens was dit met het robotpak niet anders. Bij het eerste Toy-Con pakket waren de bouwtijden minder intensief. Maar… Het resultaat mag er zeker zijn.

Spelen

Wat Nintendo goed doet, is dat het na ieder onderdeel stimuleert om het bouwsel meteen uit te proberen. Zelfs op het moment dat je enkel het gaspedaal hebt, is er een klein spelletje om het mee uit te proberen.

Van alle spelletjes die erop staan, merk ik dat mijn kinderen toch het liefst de open wereld van de game in trekken. En ik zelf trouwens ook. Want in de open wereld van het voertuigenpakket vallen vele achievements te behalen. Van het in elkaar zetten van een enorme sneeuwpop tot het succesvol neerhalen van een vogel. Tijdens het spelen wissel je regelmatig tussen het stuur, de stick en de onderzee besturing.

Die laatste blijkt voor mijn kinderen zeer moeilijk. En ik ben er zelf ook niet heel handig in. De onderzee bediening is goed bedacht, maar in de praktijk wat lastig te voorspellen. Hier moet je echt de nodige tijd spelen om dit in de vingers te krijken.

https://www.youtube.com/watch?v=dIdg1f5GTvc

Echt indrukwekkend is de flightstick. De trekker werkt prima bij het schieten, maar ook de veer onderin zorgt voor een goede ervaring. Echt top.

Wanneer je wat meer tijd in het bouwen steekt, kun je ook een dashboard op het stuur bouwen voor het display van de Switch. Handig om te kunnen gamen zonder de TV aan te hebben staan.

Ontdekken

En dan is er nog het ontdekken. Nintendo stimuleert kinderen om de modellen te openen en te onderzoeken hoe ze werken. Kinderen krijgen uitleg over de mechanica en met de Nintendo Garage kan worden geëxperimenteerd met de sensoren en het kantoor.

Conclusie: Nintendo Labo: Voertuigenpakket (Toy-Con 03)

Het derde Nintendo Labo pakket wordt hier in het gezin als het beste tot nu toe gezien. De constructies zijn enorm mooi en stevig uitgewerkt. Ja, ze zijn wel groot. Dus je moet er plek voor hebben, maar wat zijn ze leuk en wat is de game leuk. Eigenlijk is de enorme bouwtijd voor je voor het eerst kunt spelen de grootste hobbel om te nemen. Verder echt helemaal top!

Nintendo Labo kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Echt leuke games
  • Mooie modellen
  • Stevig uitgewerkt
  • Gemakkelijk te repareren
  • Reserve elastieken

THE BAD

  • Alle modellen hebben voor kinderen een wel heel lange bouwtijd (maar zijn het ook wel waard)
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram