Polar introduceert Polar Vantage V en Vantage M: horloges voor wie wil winnen!

Polar introduceert Polar Vantage V voor absolute winnaars en de Vantage M voor serieuze sporters. Beide zijn alles-in-één horloges. Dus laat de smartphone dus lekker thuis en ga sporten. Na afloop komt de data in jouw favoriete platform voor analyse en delen.

Vantage V: voor de sporter die wedstrijden wil winnen

Met de Polar Vantage V introduceert Polar niet alleen Precision Prime™ sensorfusietechnologie voor hartslagmeting aan de pols, maar ook meting van het hardloopvermogen aan de pols. Polar Vantage V is ontwikkeld voor atleten en coaches die het hoogste niveau van sportprestaties nastreven en is uitgerust met exclusieve Smart Coaching-functies zoals Training Load Pro, Recovery Pro en een nieuwe Polar Coach-interface. Het waterbestendige horloge met GPS is voorzien van een ‘always-on’ kleuren touchscreen, biedt de meest nauwkeurige gegevens voor meer dan 130 sportprofielen en is voorzien van een batterij met ultralange levensduur die tot veertig uur continue training aankan.

Polar Precision Prime™

Polar Vantage V levert het hoogste niveau van nauwkeurige en betrouwbare hartslagwaarden via Polar Precision Prime, Polar's gepatenteerde technologie voor hartslagmeting aan de pols. Polar’s unieke sensorfusietechnologie en het aangepaste slimme algoritme leveren een nieuwe standaard voor nauwkeurige hartslagmeting aan de pols.

“We zijn zeer verheugd om Polar Precision Prime te introduceren, de enige toonaangevende technologie die drie sensortypes integreert om de hartslag te meten aan de pols”, zegt Sanna Merio, Segment Manager bij Polar. “Precision Prime maakt gebruik van negen optische kanalen die twee kleuren en golflengtes van licht toepassen om gegevens uit verschillende lagen in de huid te filteren. Naast de 3D-versnellingsmeter hebben we ook nieuwe elektrode-sensors ingebouwd die het sensor-huidcontact meten. Deze verbeteringen betekenen een snellere responstijd, meer gevoeligheid voor metingen en een veel hogere nauwkeurigheid en betrouwbaarheid voor hartslagmeting aan de pols.”

Hardloopvermogen

Polar Vantage V is het eerste sporthorloge ter wereld dat hardloopvermogen meet aan de pols. Polar verenigt verschillende loopgegevens in één cijfer dat geproduceerde vermogen tijdens het hardlopen vertegenwoordigt. Dankzij de meting aan de pols zijn er geen externe sensoren nodig. Hardloopvermogen stelt atleten in staat slimmer en effectiever te trainen, beter te presteren en hun doelen te behalen. Lees hier meer over trainen met hardloopvermogen van Polar.

Vantage M: voor de sporter die sportprestaties wil verbeteren

De Vantage M meet sportprestaties op geavanceerde wijze en bevat nieuwe opties in Smart Coaching. Met de Polar Vantage M introduceert Polar de nieuwe Precision Prime™ sensortechnologie voor hartslagmeting aan de pols die resultaten nog accurater weet te meten. De Polar Vantage M is een betrouwbaar device bij hardlopen en multisporttrainingen voor prestatiegerichte sporters. Nieuwe geavanceerde metingen als Training Load Pro bieden sporters inzicht in hun persoonlijke prestatie, belasting en herstelproces: een geïntegreerde holistische benadering van training. Ontdek hier meer over Polar Vantage M.

De Vantage M is bedoeld voor sporters die constant willen verbeteren en de grenzen van hun persoonlijke prestaties willen verleggen. Daarom is het horloge te customizen: gebruikers kunnen hun training uit meer dan 130 sporten selecteren en zo gerichter focussen op verbetering. Door het lichte, waterproof design en het duidelijke kleurenscherm is de Vantage M comfortabel te dragen tijdens alle sporten. Zelfs met GPS-tracking en de continue hartslagmeting geactiveerd, gaat de batterij van Polar Vantage M lang mee: maar liefst dertig trainingsuren.

Meet nauwkeurig met Polar Precision Prime™ met de V en M

Polar Precision Prime, Polars gepatenteerde, ultramoderne technologie voor optische hartslagmeting, maakt gebruik van sensorfusie, waardoor de nauwkeurigheid van hartslagmeting aan de pols hoger dan ooit is bij talrijke sporten en in de meest veeleisende omstandigheden. In rust is het eenvoudig om hartslag te meten, maar intensieve bewegingen verhogen gewoonlijk de moeilijkheidsgraad en onbetrouwbaarheid. Met Polar Precision Prime worden bewegingsartefacten die het hartslagsignaal kunnen verstoren en tot onbetrouwbare metingen kunnen leiden, uitgesloten. Precision Prime is de enige technologie die drie methodes combineert om nauwkeurige hartslaggegevens te geven: negen optische kanalen die gebruikmaken van twee kleuren en golflengtes van het licht, 3D-versnelling en een elektrische sensor die de kwaliteit van het contact met de huid meet.

Weet hoe je traint met Training Load Pro™

De Polar Vantage M en V hebben een Smart Coaching-functie die sporters helpt om precies genoeg te trainen en optimaal te functioneren. Deze nieuwe functie, Training Load Pro, bewaakt de trainingsbelasting van elke sessie en informeert sporters als ze overtrainen, ondertrainen of hun training juist precies op orde hebben. Training Load Pro houdt rekening met de mate waarin de training het cardiovasculaire systeem belast. Gekoppeld aan een vermogenssensor volgt de functie ook de spierbelasting, om te meten hoeveel stress de spieren ervaren hebben tijdens een trainingssessie. In combinatie met door de gebruiker zelf ervaren belasting van de trainingssessie biedt Vantage M een uitzonderlijk hulpmiddel dat ervoor zorgt dat sporters hun persoonlijke prestaties verbeteren en blessures voorkomen.

Meer planning en inzichten met Polar Flow for Coach

Als extra voordeel biedt Polar Vantage M en V gebruikers de gratis Polar Flow for Coach online service. Met Polar Flow for Coach ontwikkelen coaches stevige trainingsschema's die synchroniseren met het Flow-account van de gebruiker en Polar Vantage M. Sporters kunnen hun dagelijkse trainingen op hun horloge volgen en coaches kunnen gegevens bekijken, feitelijke trainingssessies vergelijken met originele plannen en aanpassingen doorvoeren. Polar Flow for Coach biedt nu een geavanceerde seizoensplanner met gebruiksvriendelijke tools en visualisaties voor een jaarlijks overzicht, evenals gedetailleerd inzicht in wekelijkse en maandelijkse trainingen.

Geavanceerde Smart Coaching extra trainingsfuncties

Naast de nieuwe hartslagtechnologie en Smart Coaching voegt Polar Vantage M ook verscheiden prestatiefuncties toe voor meerdere sporten:

• Running Index: geeft een duidelijk cijfer aan de prestaties bij het hardlopen. Running Index geeft automatisch een schatting van de Vo2max bij hardlopen gebaseerd op de submaximale of typische runs van de hardloper.

• Running Program: Polar’s gratis, persoonlijke en adaptieve trainingsprogramma dat begeleiding biedt bij het volbrengen van doelen: van een 5 km run tot een marathon.

• Polar Sleep Plus™: detecteert automatisch de duur, hoeveelheid en kwaliteit van de slaap en geeft feedback voor verbetering.

• Dagelijkse activiteit en continue hartslagmeting: combineert op intelligente wijze activiteits- en hartslaggegevens om de dagelijkse calorieverbranding buiten de training te berekenen, en biedt een uitgebreid overzicht van het dagelijks leven, calorieverbruik en activiteiten.

• Swimming Metrics: volgt indoor en outdoor zwemsessies waarbij o.a. de slagfrequentie en de afstand gemeten worden.

Vantage M is vandaag als pre-order beschikbaar op Polar.com voor €279. Maten S-M worden geleverd met zwarte of witte banden en de maten M-L worden geleverd met zwarte, witte of rode banden. Accessoirebanden, met geweven textiel van gerecyclede PET-materialen, zijn verkrijgbaar in de kleuren wit, oranje en petrol voor €29,90.

Polar Vantage V is nu beschikbaar voor pre-order op www.polar.com/vantage/v voor €499.90. De hartslagset, inclusief Polar Vantage V en Polar H10 hartslagmeter, is beschikbaar voor €549.90. Het horloge is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder zwart, wit en oranje in de maten medium en large. Kleinere banden zijn ook verkrijgbaar voor €9,90.

De software is nog in beta. Zodra deze volledig is, zullen we een review plaatsen van de vantage M.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zeeman Albert
Albert is gecertificeerd marketeer en innovatie verslaafd. Zo'n beetje elk product met een stekker of batterij moet wel door zijn handen. Klopt het design, wat is het verhaal er achter en wie heeft er wat aan? Albert reviewed producten sinds 1996. Sinds 2002 struint Albert internationale beurzen af op zoek naar nieuwe producten en trends in consumenten electronica. Als marketing en innovatie specialist helpt Albert bedrijven te innoveren en te vernieuwen. Meer info over Albert als marketing specialist en trendwatcher op www.id-tank.com.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram