Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Nintendo Switch Online gelanceerd

Nintendo’s online gaming dienst voor de Switch is live. Met Nintendo Switch Online kunnen gamers tegen elkaar spelen, maar ook downloaden uit een flinke collectie retro klassiekers van Nintendo zelf.

Net als bij PSN en Xbox Live Gold, is het bij het gros van de Nintendo games voortaan noodzakelijk een abonnement af te sluiten om online te kunnen gamen. En net als bij Playstation en Xbox, probeert Nintendo het abonnement aantrekkelijk te houden door gratis Retro game downloads mogelijk te maken. Daarbij gaat het vooral om oude NES games en dat klinkt misschien een beetje goedkoop. Bij de anderen krijg je immers volwaardige titels voor nop.

Toch is het logisch dat Nintendo (nog) geen echte Switch titels weggeeft. Het abonnement van Nintendo Switch Online is namelijk enorm goedkoop. Niveau verjaardagscadeautje. Voor twee tientjes ben je een jaar lid. Voor €35 kun je het zelfs met het hele gezin delen. Wanneer je bedenkt dat de andere consoles al snel richting de €10 gaan per maand, is Nintendo meer dan schappelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.