Arjan Olsder
Arjan Olsder

macOS 10.14 Mojave nu verkrijgbaar

Dé must-have download voor macOS gebruikers staat klaar. Sinds vannacht kun je macOS Mojave downloaden uit de App Store. Met deze update krijg je onder anderen ondersteuning voor de donkere modus.

De donkere modus laat macOS apps (die dit ondersteunen) in een donker thema zien. Vooral in slecht verlichte omgevingen kan dit erg prettig werken. Bovendien gaat de energieconsumptie op OLED displays omlaag.

Met het nieuwe OS krijgen macOS gebruikers ook een paar apps die afkomstig zijn uit iOS. Zo migreert Apple News, maar ook de aandelen app. Apple werkt al langer aan de mogelijkheid om iOS apps ook onder macOS te laten draaien. Zo wordt het voor ontwikkelaars goedkoper om beide platformen te bereiken. De Safari webbrowser krijgt nieuwe anti-tracking features mee. Zo worden internetgebruikers beter beschermd tegen adverteerders.

macOS 10.14 Mojave is nu gratis te downloaden in de App Store.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.