LEGO Technic introduceert de Bugatti Chiron

Misschien heb je het filmpje al op internet langs zien komen. LEGO Technic liet daarin een 1:1 schaalmodel te zien van de snelle Bugatti Chiron. Alleen wat minder snel, maar wat ons betreft even stoer.

Inmiddels heeft LEGO ook het officiële schaalmodel gepresenteerd. De Bugatti Chiron komt in de LEGO Technic lijn op schaal 1:8. Het schaalmodel heeft een gedetailleerde cockpit meegekregen en ook de beweegbare spoiler achter is overgenomen in het ontwerp van LEGO evenals de W16 motor met bewegende zuigers en… de weekendtas. Elk exemplaar krijgt een uniek serienummer mee en de luxe doos bevat 3.599 onderdelen. De Bugatti Chiron gaat €399 kosten.

Wil je nog een stap verder gaan in het verhaal? Dan komen de menen van Brickstuff met een speciale verlichting set. Deze bestaat uit 23 LEGO stenen die zijn aangepast voor de verlichting van dit model. In totaal bestaat het verlichtingspakket uit 21 LED’s die met twee controllers worden aangestuurd. Ze maken onder anderen gebruik van fiber optics om de verlichtingseffecten mogelijk te maken in het model. Brickstuff komt in november met dit lichtpakket voor de Bugatti Chiron en vraagt hier $154,99 voor.

Wil je toch graag het 1:1 schaalmodel ervaren? Deze staat van 18-24 oktober op LEGO World in Utrecht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram