Sharp heeft tijdens de IFA haar tweede generatie 8K TV’s gepresenteerd. Het gaat om nieuwe modellen op 60, 70 en 80 inch. Deze tweede generatie zal in 2019 in de winkels liggen.

De nieuwe TV’s doen aan upscaling om aan 8K beeld te komen wanneer aangeleverd beeld niet 8K is. Daarbij is de engine vooral gemaakt om 4K UHD, en 2K/FHD beeld te upscalen. De beeldprocessor moet het beeld dan met 100Hz weergeven.

De basis van het nieuwe 80 inch model is Sharp’s eigen UV2 A II LCD beeldplaat, maar verder laat Sharp in het persbericht niet al teveel los. Tijdens de IFA hebben we deze beeldplaat al in de zaal van Sharp mogen bekijken. De hoeveelheid detail was geweldig om te zien, maar qua contrast leken er nog wat optimalisaties nodig. Hoewel Sharp nog geen prijzen heeft gecommuniceerd, verwachten we dat de TV vooral op prijs zal concurreren met het OLED en QLED geweld uit Zuid-Korea.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.