Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA: Samsung introduceert The Frame 2.0

Als we alle techniek even aan de kant zetten, moeten we bekennen dat er enorm onder de indruk waren van de eerste The Frame TV van Samsung. En die TV, krijgt nu een enorme upgrade.

Tijdens de IFA mochten we al even kijken naar de nieuwe The Frame van Samsung. Een TV met een lijst naar keuze zodat deze mooi wegvalt in jouw interieur. De TV is namelijk echt ontworpen om eruit te zien als een schilderij.

Wat ons enorm opviel, is dat Samsung ook op een bijzondere manier met de beeldplaat omgaat. Wanneer er een schilderij op staat, merk je echt nauwelijks dat het een TV betreft. Hoewel ik toegeef dat dit effect het sterkst is met schilderijen. Bij het laten zien van foto’s vond ik het effect een stuk minder indrukwekkend. Het voelde dan meer als een reguliere screensaver.

Met The Frame 2.0 levert Samsung ook een digitale fotowinkel waar je werken uit verschillende bekende musea en collecties kunt aanschaffen. Waaronder de collectie van Samsung zelf. Voor creatieven, is het ook mogelijk om zelf plaatjes in de TV te zetten. En dan loont het misschien om ook eens rond te bladeren op de site van bijvoorbeeld het Rijks Museum. Je moet ze dan zelf nog even op maat maken, maar daar ligt een schat aan gratis plaatjes op enorme resoluties.

Natuurlijk heeft Samsung er een hoogwaardige beeldplaat in gelegd. 4K UHD beelden zijn geen enkel probleem evenals de ondersteuning voor HDR10+. Overigens gaat het om een QLED paneel. Bixby en SmartThings zitten er ook in zodat jouw TV ook jouw smart home kan aansturen.

Beschikbaarheid

De Samsung The Frame 2.0 kost €1.499 voor 43 inch, €1.899 voor 49 inch, €2.199 voor 55 inch en €2.999 voor 65 inch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.